Ironia sorții | Nemții merg să facă plinul de combustibil în Polonia, după ce guvernul de la Varșovia a redus prețurile

Polonia a asistat la o creștere semnificativă a turismului de „interes“ din Germania, ca urmare a deciziei guvernului polonez de a reduce taxa pe combustibil de la 23% la 8%.

Potrivit tabloidul german Bild, autoritățile se așteaptă să existe cozi la graniță, mai ales în acest weekend, deoarece consumatorii merg spre benzinăriile poloneze pentru a face plinul.

Un șofer poate alimenta cu doar 1,14 euro pe litru în Słubice, care se află chiar peste granița polono-germană. Încă de la începutul săptămânii a fost mult mai mult trafic la benzinăriile din Słubice decât de obicei.

Un angajat al benzinăriei a declarat reporterilor că au existat cu 20% mai mulți clienți în ultima perioadă și că se așteaptă la o creștere de 100% în acest weekend.

Între timp, Bild a avertizat că șefii benzinăriilor germane, precum Stephanie Wellnitz-Kuhrau din Frankfurt, resimt impactul crizei.

„Situația actuală lovește puternic benzinăriile germane. Am fost deja forțată să ajustez orele de deschidere, deoarece oamenii rareori alimentează după ora 18.00”, a spus ea.

Wellnitz-Kuhrau a subliniat că, pe de o parte, Polonia a redus TVA-ul la carburanți, iar pe de altă parte, Germania a introdus o taxă pe emisiile de CO2 care a afectat prețurile din benzinăriile germane.

Între timp, stațiile poloneze i-au tentat pe șoferii germani cu prețuri atractive. Un litru de combustibil calitativ în Polonia este în prezent cu aproximativ 0,50 euro mai ieftin decât în ​​Germania. Doar cei care se află în apropierea graniței economisesc însă atunci când călătoresc în Polonia.

Potrivit calculelor Bild, realimentarea unui rezervor de 50 de litri este mai ieftină cu 25 de euro în Polonia. În cazul unui rezervor suplimentar de 20 de litri, se pot economisi până la 10 euro.

Industria atelierelor germane și asociația benzinăriilor din Nord-Est au prognozat că turismul de benzină în direcția poloneză va crește semnificativ.

Asociația a avertizat cu privire la consecințe „catastrofale” pentru stațiile din regiunea de graniță. Există sute de benzinării la granița cu Polonia care în prezent își fac griji pentru viitorul lor, deoarece până la 70% dintre clienți au fost pierduți.

Între timp, Asociația Germană a Automobilelor a informat miercuri că prețul mediu al unui litru de benzină în Germania a fost la un nivel record de 1,71 euro – recordul anterior a fost în 2012. De asemenea, motorina a atins un nivel record de 1,64 euro pe litru, potrivit Remix News.

sursa : r3media.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.