Jumătate de milion de permise auto vor fi ANULATE până în februarie 2023

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a anunțat că aproximativ jumătate de milion de permise auto vor expira până în februarie 2023.

Pentru a putea schimba carnetul auto, șoferii trebuie să treacă prin mai multe etape, printre care și vizita medicală. DRCIPV a anunțat că un număr foarte mare de permise auto vor expira în perioada următoare.

„În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere, la nivel național, aceste documente fiind emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013”, a transmis DRCIPV.

Oficialii aoelează la cei care se află în această situație și îi roagă să demareze procesul de preschimbare din timp pentru a nu exista blocaje.

Cererera se comppletează în format electronic la ghișeul DRPCIV, iar acolo, pe lângă fișa medicală, solicitanții trebuie să mai prezinte și:

 

actul de identitate (în original)permisul de conducere (în original)dovada plății taxei de eliberare a permisului de conducere

 

Taxa pentru eliberarea permisului auto costă 89 de lei și poate fi plătită online, prin ghișeul.ro, drpciv.ro sau internet banking, prin virament bancar, mandat poștal, în numerar la sucursalele unor bănci și la automatele pentru plata facturilor.

Pe chitanță trebuie înscrise următoarele:

 

codul numeric personalnumele și prenumele beneficiarului serviciului plătitcontul IBANsuma și tipul documentului pentru care se efectuează plata

 

Noile permise auto sunt trimise la domiciliu prin poștă, termenul de llivrare fiind de 5-15 zile.  În perioada în care șoferii își schimbă permisul, au dreptul de a conduce, deoarece vor primi o dovadă înlocuitoare a permisului cu drept de circulație timp de 15 zile, doar pe teritoriul României, atunci când depun actele pentru preschimbare.

Preschimbarea permisului auto constă în două etape: obținerea fișei medicale și depunerea unor acte la DRPCIV.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *