La București se produc vechicule blindate pentru armată. Cum arată și ce performanțe are transportorul Piranha 5

Cu câțiva ani în urmă Ministerul Apărării Naţionale a încheiat un acord cu compania General Dynamics pentru cumpărarea și fabricarea în România a unei noi generaţii de trasportoare blindate.

Războiul din Ucraina pare să accelereze această colaborare pentru că săptămâna trecută a fost semnat un acordul de asociere  între Uzina Mecanică Bucureşti (UMB) şi GDELS Romania pentru fabricarea vehiculelor Piranha 5.

România a decis să cumpăre pentru Forțele Terestre 227 de transportoare blindate Piranha 5, produse de  General Dynamics European Land Systems (GDELS) – Mowag.

Valoarea totală contractului semnat în urmă cu câțiva ani este de aproximativ 868 milioane de euro și prevedea ca o parte din transportoarele blindate Piranha 5 să fie produse în România.

Au fost înregistrate întârzieri atât la livrarea vehiculelor blindate, cât și la demararea proceselor de fabricație. Dar războiul din Ucraina a dus la perfectarea acestui contract ceva mai rapid și săptămâna trecută a fost semnat un acord de tip joint venture între Uzina Mecanică Bucureşti (UMB) şi General Dynamics European Land Systems Romania (GDELS Romania) privind producţia de transportoare blindate Piranha 5.

Citește mai mult pe impact.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *