Lecția dată de polițiști din Suceava hoților de lemne: Le-a confiscat camionul de 50.000 de euro și s-au ales cu dosar penal

Colegii activistului de mediu Daniel Bodnar au sesizat poliția, pe data de 25.01.2022, cu privire la un posibil  transport ilicit de material lemnos. Un echipaj de poliție a reperat în trafic camionul indicat, acest fiind oprit și ulterior condus la Ocolul Silvic Marginea pentru cubare. Potrivit oamenilor legii, autoutilitara SCANIA condusă de Ioan I. a efectuat un transport de material lemnos, esență rășinoase pe raza comunei Straja, anterior momentului în care a fost interceptat de lucrătorii de poliție din cadrul SPR 4 Gălănești pe centura ocolitoare a municipiului Rădăuți, respectiv la ora 19.11, fiind surprinsă de camerele de supraveghere amplasate la Primăria comunei Straja, ce suprind DJ 209 G. La ora 20.53, autoutilitara a fost surprinsă de aceleași camere în timp ce se deplasa fără încărcătură în direcția comunei Brodina.

La ora 22.01, aceeași autoutilitară a tractat o semiremorcă, ambele încărcate cu lemn rotund și au trecut prin fața Primăriei Comunei Straja, având direcția de deplasare Straja-Vicovu de Sus.

Cercetările făcute de ingineri silvici de la Garda Forestieră Suceava și de personalul silvic din cadrul OS Marginea au arătat că materialul lemnos (lemn rotund rășinoase), în cantitate de 12,82 mc de pe autoutilitară nu avea proveniență legală. Materialul lemnos în cantitate de 22,55 mc, încărcat pe semiremorcă, era transportat în condiții legale.

S-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „transportul cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, deoarece se transporta o cantitate de peste 10 mc fără documente. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 12,82 mc lemn rotund rășinoase ce a fost predată în custodie reprezentanților OS Marginea, iar autoutilitara SCANIA în valoare de circa 50.000 de euro a fost confiscată și introdusă în camera de corpuri delicte a IPJ Suceava.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *