Lectie de omenie:Sute de şoferi au strâns bani şi au cumpărat un camion nou unui coleg al cărui TIR se defectase.

Lectie de omenie a soferilor de TIR

Sute de şoferi au strâns bani şi i-au cumpărat un camion nou unui coleg al cărui TIR s-a defectat. Aflat la mii de km departe de casă, şoferul rămas fără camion nu avea cum să se mai întoarcă.

Un şofer  care de 27 de ani străbate zeci de mii de km între ţara lui şi Europa de Vest, cu mărfuri, a rămas la începutul lunii decembrie a anului trecut blocat în Polonia. Vechiul lui camion s-a defectat şi nu a mai putut fi reparat.

„Nici măcar nu avea încălzire în mașina veche. Când era frig, el îşi punea două jachete, mănuși, o căciulă și conducea aşa”, a spus Tomasz Doniec.

Soferul F.C nu ştia cum se va întoarce acasă. A avut o surpriză de proporţii. O organizaţie a şoferilor polonezi de camion a iniţiat o strângere de fonduri şi în mai puţin de o lună s-au adunat bani pentru un camion nou şi o semiremorcă.

Un șofer polonez, Tomasz Doniec, l-a găzduit la el acasă în tot acest timp pe Farid. Tot el a ajutat la organizarea campaniei de strângere de fonduri.

Șoferul  a reacționat foarte emoționat când și-a văzut noul camion: „L-a sărutat. Serios, a venit la mașină și a sărutat-o, având lacrimi în ochi.”, a declarat Bartek Soltys, co-organizator al colectei.

„Nici măcar nu avea încălzire în mașina veche. Când era frig, el îşi punea două jachete, mănuși, o căciulă și conducea aşa”, a spus Tomasz Doniec.

Procesul de cumpărare nu a fost ușor. F.C a avut nevoie de acte din tara natala, ca să ştie exact cu ce fel de maşină se poate întoarce acasă.

Noul său camion va fi ușor de recunoscut, prin grafica plasată deasupra parbrizului. Afișează steagurile Poloniei și ale tarii lui unite printr-o inimă de aur.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *