Leguma cu care trebuie să ştergi parbrizul iarna. Aşa nu va îngheţa nici când este ger. Face minuni

Iarna este o adevărată bucurie pentru copii, mai ales dacă mai și ninge!

Pentru șoferi însă, este un adevărat calvar, deoarece trebuie să șofeze mult mai atent pe zăpadă, iar

dimineața trebuie să iasă din casă cu cel puțin 20 de minute mai devreme pentru a deszăpezi mașina și pentru a dezgheța parbrizul.

Dar dacă scăpăm măcar de dezghețarea parbrizului, cu ajutorul unei…legume?

Leguma care îți ține iarna parbrizul dezghețat
Așadar, un parbriz înghețat ne poate ține pe loc minute bune în șir. Cât am fi de grăbiți, nu putem pleca de pe loc, deoarece nu vedem nimic. Soluția este să folosim racleta, chiar ne îngheață mâinile sau putem sta în mașină, cu căldura pornită, până se dezgheață parbrizul. Ultima variantă ne va răpi și mai mult timp, deoarece trebuie să așteptăm să se încălzească motorul, apoi apa din mașină, așa că vom întârzia cu siguranță la locul de muncă.

Cea mai bună soluție însă vine…din natură. Cum ar fi să găsim parbrizul dezghețat dimineața, indiferent de temperaturile de afară? Ei bine, acest lucru este posibil și nu este deloc greu. Tot ce trebuie să facem este să frecăm seara parbrizul dezghețat cu o jumătate de ceapă roșie sau dacă vă deranjează mirosul, atunci puteți face același lucru cu o jumătate de cartof.

Ce amenzi riscă șoferii iarna
Zahărul din legume nu va permite ca suprafață să înghețe, astfel că vă veți bucura a doua zi de dimineață de un parbriz neînghețat și veți fi gata să plecați imediat la drum, bineînțeles, imediat după ce ați deszăpezit restul mașinii, pentru a nu risca o amendă serioasă.

Codul rutier îi pedepseste aspru pe șoferii care nu își curăță de zăpadă mașinile, înainte de a pleca la drum. Este contravenție și se sancționează cu puncte amendă cuprinse între 9 și 20, mai exact. Așadar, amenzile pornesc de la 1.305 lei și pot ajunge până la 2.900 de lei!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *