Liviu, șoferul de autobuz erou la Constanța. A sărit de la volan și a readus la viață un bărbat care făcuse infarct

Un șofer de autobuz din Constanța i-a salvat viața unui bărbat care făcuse infarct și căzuse pe trotuar.

Cu prezență de spirit, conducătorul auto a oprit imediat și a fugit spre cel prăbușit la pământ. A aplicat ca la carte tehnicile de prim ajutor, i-a făcut masaj cardiac și a reușit să îl readucă în simțiri. Intervenția a fost surprinsă de o cameră de supraveghere.

Liviu Apostol are 54 de ani. A lucrat ca plutonier major la o unitate militară din Constanța. În urmă cu 7 ani a ieșit la pensie și s-a angajat ca șofer la compania de transport public a orașului.

Era în cursă, când a observat pe trotuar cum un bărbat a căzut ca secerat din picioare, iar femeia de lângă s-a alarmat și a început să strige după ajutor. Cu promptitudine, șoferul a oprit autobuzul plin de călători și sărit în ajutorul celui căzut la pământ!

Liviu Apostol, conducător auto CTBUS: „Am observat că avea o culoare cianotică, omul se înnegrise, nu mai respira, i-am acordat primul ajutor făcând masaj cardiac.”

Experiența de militar l-a determinat să se concentreze, să rămână calm și să îi ofere corect primul ajutor. L-a așezat pe bărbatul inconștient în poziție dreaptă, cu fața în sus și i-a făcut masaj cardiac. Între timp, cineva sunase la 112.

Liviu Apostol conducător auto CTBUS: ,,La un moment dat, a deschis ochii brusc – omule ești în regulă, cum este dincolo? Căci asta a fost. În secunda doi, trei, cinci, a apărut salvarea.”

Toate aceste momente dramatice au fost surprinse de o cameră de supraveghere din zonă. Imaginile au ajuns și la colegii de muncă.

Nicolae Huminic, coordonator trafic: „A salvat un om, nu poate oricine să facă, cred că făceam și eu infarct acolo”.

Impresionați de gestul șoferului inimos, șefii lui se gândesc să îi ofere o primă pentru curaj, eficiență și stăpânire de sine.

Fănel Popa director CTBUS: „Se ia în calcul și o motivare care rămâne la latitudinea consiliului de administrație”.

Între timp, bărbatul salvat a ajuns la spital. Medicii spun că a suferit un infarct miocardic, și că acum este în afara oricărui pericol.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *