Lovitură grea pentru toți șoferii din România

Se pare că în anul 2021, taxa auto ar putea fi reintrodusă din nou în România. Analiștii economici susțin că reintroducerea taxei este necesară, deoarece tot mai multe mașini din România sunt second-hand, încurajând astfel șoferii să cumpere mașini electrice.

„Ce s-a schimbat in ultima perioada este planul Uniunii Europene de a trece catre masini si catre activitati care polueaza cat mai putin. Acum, s-ar putea ca aceasta cerinta de reducere a poluarii sa vina din partea UE avand in vedere ca banii care vin sunt europeni”, a explicat Adrian Codirlasu, vicepresedinte CFA Romania, potrivit ziare.com

În același timp, acesta a mai precizat că reintroducerea taxei ar putea avea beneficii pe termen lung în România.

„Producatorii auto traditionali, care nu vor veni cu masini electrice vor avea mari probleme in viitor, iar o asemenea taxa ii va ajuta pe cei de la Dacia sa vanda mult mai bine o masina electrica precum e Spring”, afirma analistul.

De cealaltă parte, ministrul Mircea Fechet a dezvăluit pentru Capital în urmă cu câteva zile că nu intenționează reintroducerea unei taxe auto, așa cum au mai declarat alți oficiali.

„Nu am avut nicio discuție referitoare la o noua taxa auto. Dimpotrivă, am anunțat ca nu vom introduce nicio taxa noua.”, a spus ministrul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *