„M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic”. Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară

O tragedie a şocat o ţară întreagă. Un şofer român de TIR a murit pe o autostradă din Belgia, sub ochii soţiei sale. Bărbatul a fost ucis chiar la volan, de un capac de canal aruncat de pe un pod, direct în parbrizul camionului său. Autorităţile încă îi caută pe cei responsabili, în timp ce familia îndurerată cere să se facă dreptate.

Tragedia s-a petrecut noaptea, în jurul orei 1 şi 30 de minute. Gheorghe Ţibil se afla la volanul TIR-ului şi circula pe autostrada E42 din Belgia, între Andenne şi Heron. La un moment dat, a fost izbit cu putere de o bucată de metal de 40 de kilograme.

Eric Hautphenne, primarul orașului Héron: O persoană sau mai mulţi indivizi au aruncat un capac de canal de pe acest pod. Din păcate, capacul a intrat în cabină, prin parbriz şi a omorât şoferul.

Bărbatul a murit chiar sub ochii iubitei sale

Bărbatul a murit chiar sub ochii iubitei sale, care se afla şi ea în camion.

Maria Godja, iubita bărbatului: La un moment dat, numai am văzut că a explodat parbrizul. M-am întors la el, dar el nu a mai zis nimic.

Femeia a reuşit să oprească TIR-ul în siguranţă. Cei doi locuiau în Spania, unde erau angajaţi ai unei firme de transport şi urmau să se căsătorească în vară. Amândoi lucrau pe TIR, cu schimbul. Fiul femeii spune că tragedia s-a întâmplat la 20 de minute de când bărbatul trecuse la volan în locul mamei sale.

Godja Petru, fiul femeii: În mod normal, maică-mea era la volanul camionului şi ea conducea. Între timp s-a terminat programul ei, trebuia să se schimbe şoferii. S-au oprit într-o parcare şi a început el programul lui de lucru.

Cei doi trebuiau să ajungă cu marfa în Franţa, acolo unde locuieşte fiul femeii.

Eric Hautphenne, primarul orașului Héron: E o dramă mai ales că în spate, la câţiva kilometri, era fiul conducătorului auto, şi el şofer de camion, care a ajuns la faţa locului în timp ce echipajele de salvare erau încă acolo.

Parchetul a deschis un dosar penal pentru omor premeditat

În urma tragicului eveniment, Parchetul din Namur a deschis un dosar penal pentru omor premeditat. Din primele informaţii, capacul de canalizare ar fi fost ţinut cu o chingă pe pod şi ar fi fost aruncat în mod deliberat în momentul în care a trecut camionul.

Autorităţile belgiene spun că patru capace de canal au dispărut din zonă şi cer acum ajutor populaţiei pentru a-i identifica pe cei vinovaţi. Şi reprezentanţii companiei de transport din Spania au anunţat că vor oferi sprijin pentru găsirea şi pedepsirea lor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *