Mai multe TIR-uri încărcate cu tancuri ar fi fost filmate pe șoselele României. Ar putea fi vorba despre tancuri americane Abrams

Mai multe TIR-uri încărcate cu tancuri ce par a fi de tip american, Abrams, ar fi fost filmate în timp ce circulau pe o șosea din România. Imaginile au fost publicate pe rețelele sociale de fostul ministru și senator PSD Liviu Pop.

Mai multe TIR-uri încărcate cu tancuri ar fi fost filmate pe o șosea din România

VIDEO AICI

Imaginea vine în contextul tensiunilor din regiune. Federația Rusă a concentrat peste 120.000 de trupe la frontierele Ucrainei, alimentând temerile că ar pregăti o invazie – o acuzație respinsă de Moscova, care susține că dialogul cu SUA va continua.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a exclus ipoteza unei intervenții militare din partea României și a NATO, explicând că Ucraina nu face parte din Alianța Nord-Atlantică.

„Nu putem să spunem cu siguranţă dacă va fi război acolo, în Ucraina, pentru că ar fi foarte mari costurile pentru Rusia dacă ar face acest lucru. NATO a anunţat prin vocea lui Stoltenberg (secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice – n.r.) că nu poate fi vorba de o intervenţie militară, pentru că Ucraina nu este membru al Alianţei, deci nu poate fi vorba de un răspuns militar. Din perspectiva asta, România şi NATO nu vor intra în război de tip militar. Sigur că războiul economic, războiul de alte facturi, blocajul economic poate va exista dacă va fi un conflict, dar în acest moment la un război cald, ca să spunem aşa, nu ne aşteptăm”, a spus șeful MApN la Digi24, potrivit Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru miercuri, 26 ianuarie. Potrivit Administrației Prezidențiale, pe ordinea de zi sunt incluse subiecte referitoare la situația de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre și pe Flancul Estic al NATO, respectiv la măsuri privind dezvoltarea capacităților de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate și creșterea rezilienței.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.