Mai mulţi şoferi români au furat un TIR cu mâncare din Belgia şi l-au adus acasă, în România

Mai mulţi şoferi români au fost prinşi de poliţiştii din Belgia şi cei din Oneşti, după ce au furat un TIR cu mâncare din Belgia şi l-au adus acasă, în România.

Şoferii români sunt acuzaţi că în luna decembrie a anului trecut au furat din Belgia două semi-remorci, una dintre ele fiind încărcată cu produse alimentare.

Poliţiştii belgieni au demarat o anchetă şi au descoperit că în furt au fost implicaţi mai mulţi şoferi români, astfel că i-au anunţat pe poliţiştii din România.

Pe 21 mai, poliţiştii au făcut 11 percheziţii în Oneşti, ocazie cu care au descoperit un TIR, produse alimentare, dar şi sume importante de bani.

În galeria foto de mai jos puteţi găsi mai multe imagini cu banii descoperiţi de poliţişti la percheziţiile din Oneşti

„La data de 21 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale Bacău, însoțiți de criminaliști, luptători de la acțiuni speciale, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au pus în aplicare 11 mandate de percheziție, în municipiul Onești, la domiciliile mai multor persoane cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, pe teritoriul Belgiei.

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții unei societăți comerciale internaționale despre faptul că, în luna decembrie 2023, persoane necunoscute ar fi sustras, de pe teritoriul Belgiei, două semi-remorci, una din ele fiind încărcată cu produse alimentare.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 51 de ani, cercetați pentru comiterea faptei, doi dintre aceștia fiind depistați și arestați pe teritoriul Belgiei.

La data de 21 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale Bacău, însoțiți de criminaliști, luptători pentru acțiuni speciale, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au efectuat 11 percheziții, la domiciliile celor în cauză.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un cap tractor, produse alimentare, 25.000 de lei, 4.200 de euro și 28.000 de lire sterline.

Cercetările sunt continuate în cooperare cu autoritățile belgiene, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *