MANDRIA lui Nicolae Ceausescu. SUV-ul ARO 304 vandut la licitatie, pe bani grei. Ce avea atat de special masina din 1977

Agenția Națională de Administrare Fiscală a vândut, prin licitație, modelul de teren ARO 304, fabricat în anul 1977, care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu, informează un comunicat al instituției.

La începutul anului 2019, Fisc-ul românesc a mai încercat să vândă mașina ARO folosită de fostul dictator Nicolae Ceaușescu, însă tentativa nu a avut succes, pe motiv co vehiculul nu a atras cumpărători.

Licitația a fost reluată în data de 18 decembrie 2019, prețul de pornire fiind diminuat conform prevederilor legale cu 25% față de prețul de evaluare, respectiv 103.125 lei, după o primă evaluare de 137.500 de lei.

La a doua licitație, cei cinci ofertanți participanți au supralicitat 16 pași, bunul fiind valorificat la prețul de 189.180 lei.

Modelul ARO 304 a fost produs în doar 4 exemplare și făcut special pentru Nicolae Ceaușescu. Particularitățile acestui model erau tapițeria de piele, trapa electrică de dimensiuni considerabile, aerul condiționat, multitudinea de elemente cromate și culoarea albastru-verde deschis, culoare pe care o aveau majoritatea mașinilor aparținând P.C.R. Modelul 304 a fost produs și într-o versiune decapotabilă.

Acesta era echipat cu un motor pe benzină de 2.5 litri volum, iar tracțiunea era doar pe puntea spate. Mașina era folosită pentru pentru vizite și defilările fostului președinte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *