Mărcile de mașini care au cel mai des kilometrajul dat înapoi, în România. Vei fi surprins de top

Faptul că încă mai există mașini ale căror kilometraje sunt date înapoi, n-ar trebui să ne mai mire. În schimb, marea surpriză constă în mărcile acestora, cele mai căutate, dar și cu cele mai multe modificări la odometre. Citește mai departe și află care sunt mărcile de mașini care au cel mai des kilometrajul dat înapoi, în România. Vei fi surprins de top.

Încă mai există mașini ale căror kilometraje sunt date înapoi

Cât timp ar putea dura o mașină, un camion sau un SUV dacă ați avea foarte multă grijă de el? Se pare că mult mai mult decât ați fi crezut. Multe dintre ele vor rezista peste 400 de mii de kilometri, iar una se apropie de 300.000.

Mașinile, camioanele și SUV-urile pot fi ridicol de scumpe pentru a cumpăra mașini noi, așa că are mai mult sens decât oricând să alegi una care va dura o vreme. Au fost analizate peste 2 milioane de vehicule vândute pentru cel puțin 10 din ultimii 20 de ani model și s-a clasificat fiecare model în funcție de mașinile cu cel mai mare număr de kilometri parcurși.

Rezultatele nu garantează că un anumit model va rezista mai mult, dar studiul sugerează că ar putea dura atât de mult dacă aveți grijă de ele.

„Toate cele 20 de modele au avut cel puțin 2,5% dintre cele 20 de modele din clasament care au depășit 321.000 de km, iar primele 1% dintre aceste vehicule au livrat între 370.000 și 477.000 de km în ultimele două decenii. De exemplu, 1% dintre Toyota Sequoia aflate pe șosea au cel puțin 478.794 pe kilometraj.”, se arată în studiu.

Deși practica este una inegală, majoritatea vânzătorilor de mașini second-hand fac asta, asumându-și, în cele din urmă, riscurile.

Kilometrajul dat înapoi, se practică și în România

Dacă în alte state al limii cifrele ajung la valori imense, precum recordul de kilometraj deținut de un Volvo P1800S, se pare că noi studii arată cam care sunt alegerile romțnilor în materie de mașini second-hand, precum și care sunt mărcile de mașini care au cel mai des kilometrajul dat înapoi.

Concret, este voba de un studiu recent, efectuat de carVertical, în urma căruia s-a aflat care sunt mărcile de mașini care au cel mai des kilometrajul dat înapoi, în România, iar topul ar putea fi unul surprinzător.

Studiul carVertical și mărcile de mașini care au cel mai des kilometrajul dat înapoi

În baza celui de-al patrulea studiu, spun reprezentanții carVertical, s-a constatat că cea mai fraudată marcă de mașină este un Audi A8, urmat de Porche Cayenne, iar lista continuă în prrimele locuri cu mărci germane.

Asta ne duce la concluzia că mărcile de mașini care au cel mai des kilometrajul dat înapoi în România sunt cele de proveniență germană.

„În cadrul cercetării s-au analizat doar rapoarte reale care cuprind istoricul auto. Aceste rapoarte au fost achiziționate de utilizatorii carVertical din noiembrie 2022 până în noiembrie 2023.

7,82% dintre toate mașinile verificate pe carVertical în România au avut odometrul falsificat, iar valoarea medie cu care contoarele de parcurs au fost date înapoi a fost de peste 85.000 de kilometri.

Cumpărarea unei mașini cu kilometrajul dat înapoi se traduce întotdeauna în cheltuieli de funcționare imprevizibile și o depreciere accelerată a valorii mașinii”, explică Matas Buzelis, directorul de comunicații al carVertical și expert în automobile.

Topul mărcilor de mașini care au cel mai des kilometrajul dat înapoi

1. Audi A8 – 16,25%
2. Porsche Cayenne – 15,55%
3. Audi A7 – 15,05%
4. Porsche Panamera – 14,78%
5. Volkswagen Phaeton – 13,27%
6. Opel Insignia – 12,92%
7. Toyota Prius – 12,62%
8. Porsche Macan – 11,35%
9. Volkswagen CC – 11,06%
10. Jaguar XF – 9,74%
11. Mercedes Benz S-Class – 9,60%
12. Audi TT – 9,03%
13. Audi A6 – 8,68%
14. BMW 6 Series – 8,12%
15. Land Rover Range Rover – 8,00%
16. Volkwagen Tourareg – 7,77%
17. Mercedes Benz CLS-Class – 7,76%
18. Volkwagen Amarok – 7,73%
19. Mercedes-Benz E-Class – 7,61%
20. Audi A5 – 7,17%

De cealaltă parte, reprezentanții companiei mai spun că tot o marcă germană, și anume Audi A5 este mașina cu cele mai puține astfel de falsificări ale kilometrajului.

De cealaltă parte, reprezentanții companiei mai spun că tot o marcă germană, și anume Audi A5 este mașina cu cele mai puține astfel de falsificări ale kilometrajului.

„Audi A5 este mașina al cărei odometrul este cel mai rar modificat fraudulos, cu o cotă de 7,17%, ceea ce înseamnă că este de 2 ori mai riscant să cumperi un Audi A8 decât un A5. Mercedes-Benz E-Class (7,61%), Volkswagen Amarok (7,73%), Mercedes-Benz CLS-Class (7,76%) și Volkswagen Touareg (7,77%) se numără și ele printre vehiculele al căror kilometraj este cel mai rar dat înapoi.”, se mai arată în concluziile studiului carVertical.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *