Odată cu venirea sezonului rece apar și răcelile, iar medicamentele sunt principalul aliat al oamenilor în lupta cu boala. Însă, unele medicamente împotriva răcelii le pot da mari bătăi de cap șoferilor care le consumă pentru că pot ieși pozitiv la opioide la drug test.
Medicamentele din cauza cărora poți ieși pozitiv la opioide la drug test. Medicii le atrag atenția șoferilor că toate medicamentele se descompun în ficat, iar o parte din cele pentru răceală conțin opioide.
Medicamentele din cauza cărora poți ieși pozitiv la opioide la drug test
Specialiștii avertizează că la un eventual drugtest, șoferii pot iesi pozitiv la opioide și la trei zile după administrarea pastilelor împotriva răcelii.
Mai mult, șoferii trebuie să știe că după administrarea picăturilor nazale cu efedrină pot ieși pozitivi la amfetamine.
”În situația în care vom efectua un drug test în următoarele zile acesta va fi poziții și nu vorbim de o reacție fals pozitivă, va fi pe bune un rezultat pozitiv (…) Nu ar trebui să conduceți pentru că analizele de laborator și inclusiv acest drug test efectuat de poliție în trafic vor fi pozitive. Ce se întâmplă, vei fi considerat că ești sub influența substanțelor și se va deschide dosar penal. Până când se va definitiva cu proba de sânge de lNML și, eventual cu o expertiză medico-legală, care să spună că ați fost sau nu sub influența substanțelor psihoactive în trafic veți rămâne fără permis și cu dosar penal. Când vorbim de decongestionante nazale, cele conțin fenilefedrină este posibil să pozitiveze testul pentru amfetamine. Sunt persoane dependente de picături de nas și nu le mai folosesc din cauza unei patologii acute.”, a declarat Dr. Cristian Paparău, medic primar legist, potrivit protv.
Medicul Tudor Ciuhodaru aruncă bomba despre fenomenul toxicomanilor. Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă asupra impactului negativ al acestui fenomen și subliniază că 18% dintre consumatorii de droguri sunt elevi și studenți.
„Cei care consumă anumite medicamente, analgezice, opioide, extrem de puternice, cele care au înlocuit de fapt heroina în producția de masă(…) sunt extrem de vulnerabili cei care consumă astfel de medicamente, pentru că efectele sunt de aproape două ori mai puternice în administrarea lor. Trebuie educație pentru sănătate, nu vrea să facă nimeni”, a declarat Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN.