Mașină depistată cu probleme tehnice în trafic la doar o zi după ce trecuse ITP-ul. Polițiștii au deschis dosar penal

O mașină a fost depistată ieri cu probleme tehnice în trafic, la un control Poliție- RAR. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii, când au observat că mașina obținuse viza ITP cu doar o zi înainte, adică potrivit celor care au făcut ITP-ul, corespundea din punct de vedere tehnic. Prin urmare, polițiștii au deschis un dosar penal pentru 3 infracțiuni, iar stația ITP unde a fost făcută inspecția tehnică, va suporta consecințele încălcării legii. ”La data de 9 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman și reprezentanți ai R.A.R. Neamț au acționat, pentru verificarea stării tehnice a vehiculelor.

Cu această ocazie, în jurul orei 12.00, au depistat, un bărbat de 64 de ani, din județul Iași, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ștefan cel Mare, în municipiul Roman.

S-a procedat la verificarea stării tehnice a autoturismului, ocazie cu care au fost constatate abateri.

Deși în documente, inspecția tehnică periodică era înscrisă ca fiind efectuată la data de 8 mai a.c., reprezentanții R.A.R. au constatat că aceasta nu corespundea din punct de vedere tehnic.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

Totodată, polițiștii s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea atribuțiilor privind verificarea tehnică, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic”, a declarat insp. Ramona Ciofu- IPJ Neamț.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *