Mașinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise. Nou proiect de lege în România

Un nou proiect de lege a fost astăzi depus la Senat. Mașinile cu volanul pe dreapta ar putea fi interzise în România. Amenzile pot ajunge până la suma de 1.160 de lei și certificatul de înmatriculare să fie reținut.

Mai mulți senatori au depus la Senat un proiect de lege pentru a îmbunătați siguranța rutieră. Aceștia dorind să limiteze circulația pe drumurile publice a autovehiculelor înregistrate sau înmatriculate în România ale căror volan este pe partea dreaptă.

Inițiatorii acestui proiect de lege susțin că este necesară această intervenție deoarece accidentele produse de mașinile cu volanul pe partea dreaptă depășesc 10% din totalul accidentelor anuale. Posibilitatea de evitare a acestora este zero din cauza lipsei de vizibilitate a șoferilor.

Unul dintre senatorii care semnează acest proiect de lege, Toma-Florin Petcu susține că ,,în ceea ce privește accidentele în care au fost implicate mașini cu volanul pe dreapta, majoritatea au fost produse de conducătorii acestor autovehicule. Statistica este înfiorătoare: în 2018-102 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 28 de persoane și 106 rănite grav, în 2019-90 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 35 de persoane și 88 rănite grav”.

Sancțiunile pe care șoferii care conduc mașini cu volanul pe dreapta le vor risca

Dacă aceștia nu vor respecta prevederile vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 870 și 1.60 de lei. Șoferii care vor încălca legea nu vor mai avea parte de certificatul de înmatriculare sau înregistrare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.