Masinile cu volan pe dreapta, interzise in Romania!

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana nu aduce vesti bune pentru romanii care au masini cu vola pe dreapta. Acestia vor trebui sa mearga la Registrul Auto Roman pentru reomologare. 

Astfel, conform stirileprotv.ro, dupa Brexit, astfel de autoturisme nu vor mai putea circula in Romania, daca nu vor fi reomologate de Registrul Auto Roman (RAR).

Pentru a le putea folosi in continuare, proprietarii ar trebui sa mute comenzile, cu tot cu volan, pe partea stanga, ceea ce ar fi foarte costisitor.

„Trebuie modificate incepand de la instalatia de directie, franare si electrica permutate de pe o parte pe cealalta. Aceasta operatiune presupune costuri foarte ridicate si vorbim de sume de peste doua mii de euro”, a comentat pentru stirileprotv.ro un manager de service auto.

„La dealerii din Romania nu se poate oferi o garantie pentru aceste autoturisme. Nu se pot asigura CASCO”, a spus si directorul unei reprezentante auto.

„Marea majoritate a autoturismelor cu volanul pe partea dreapta vor ajunge la centrele de dezmembrari iar cele cu valoare mai mare probabil se vor intoarce in Anglia si vor fi reinmatriculate acolo”, a punctat pentru aceeasi sursa managerul unui parc auto.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *