Mașinile diesel și pe benzină ar putea fi interzise. De când ar putea dispărea acestea

Comisia Europeană ar putea propune reducerea la zero a emisiilor de CO2 pentru vehiculele noi în următorul deceniu, una dintre măsurile de mediu menite să combată schimbările climatice şi să pună în aplicare Pactul Verde european. Mașinile noi, echipate cu motoare termice, ar putea deveni istorie pe continentul european din 2035. Cel puțin asta se arată într-un document intrat în posesia celor de la Bloomberg.

Conform mai multor surse citate de către AFP, Comisia Europeană are în vedere eliminarea completă a emisiilor auto începând din anul 2035, informează Agerpres.

Cum vehiculele electrice sunt singurele care satisfac această exigență, ele vor deveni astfel singurele autorizate la comercializare pe piaţa autovehiculelor noi.

Aceste cifre, aflate încă în discuție, presupun o imensă constrângere pentru o industrie care până în anul 2027 va trebui să se adapteze în plus şi înăspririi normelor de poluare pentru motoarele termice.

Comisia Europeană are mai multe soluții pentru a lupta contra problemelor climatice. Una dintre ele ar fi reducerea cu 65% a emisiilor produse de mașinile noi până în 2030. Mai mult, din 2035, Uniunea Europeană ar putea chiar interzice vânzările de mașini noi, echipate cu motoare termice, pe Bătrânul Continent.

Totodată, forul de conducere al UE vrea să elaboreze un set de reguli care să oblige țările membre să dezvolte și mai mult infrastructura necesară încărcării mașinilor electrice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.