Mii de discuri de frână posibil contrafăcute, depistate în Portul Constanța. Piesele urmau să ajungă la o firmă din Mureș

Peste 3.000 de discuri de frână, susceptibile a fi contrafăcute, au fost depstate de insectorii vamali în Poetul Constanța, înr-un container sosit din China. Piesele auto aveau destinația o societate comercială din județul Mureș.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, peste 3.000 de piese auto, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Piesele veneau din China și urmau să ajungă la o firmă din județul Mureș

Joi, 16 decembrie, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a efectuat controlului fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu piese auto, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Mureș.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ un milion lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontiera efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Sursa:www.romania24.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.