Mii de șoferi vor rămâne fără permis auto în următoarele luni. Apelul MAI

Mii de șoferi vor rămâne fără permis auto în următoarele luni, potrivit unei analize realizate de  Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lansat un apel către cetățeni.

Potrivit unui comunicat al MAI, în perioada decembrie 2022 – februarie 2023, peste 450.000 de permise de conducere, de la nivel național, vor expira.

 

Mii de șoferi vor rămâne fără permis auto în următoarele luni

În acest context, MAI solicită tuturor posesorilor de permise de conducere emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013 să solicite perschimbarea documentului, înainte ca acesta să expire.

“MAI atrage atenția celor care au permisul de conducere emis în perioada decembrie 2012 – februarie 2013 că documentul va expira, potrivit unei analize efectuate la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

MAI face apel la posesorii de permise de conducere care se află în această situație să solicite preschimbarea acestui document înainte de expirarea valabilității administrative, dat fiind numărul foarte mare de persoane cărora le va expira perioada în care permisul este valabil, peste 450.000 de șoferi din țară”.

Acte necesare pentru schimbarea permisului auto

Pentru a face rapid o schimbare de permis este bine să știi exact ce acte sunt necesare. În plus, poți evita statul la cozi, dacă îți faci o programare online pentru schimbare permis auto sau alegi să plătești taxa online. MAI  a precizat care sunt pașii care trebuie urmați pentru ca procesul să fie unul simplu.

Pentru preschimbarea permisului, trebuie parcurși câțiva pași: programarea online pe site- ul www.drpciv.ro, achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.), pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei), prezentarea la sediu conform programării.

Prin Ordinul nr. 123 din 5 august 2013 privind condiţiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere ori în cazul schimbării numelui titularului au fost aduse modificări în ceea ce privește modalitatea de obținere a unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, intervenind obligativitatea depunerii fișei medicale.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *