Mii de soferi vor scapa de amenda. Ce act NU mai trebuie prezentat politiei

Amenda RCA 2020. Mii de soferi vor putea scapa in curand de amenda. Un nou proiect publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) propune ca soferii sa nu mai primeasca amenzi daca nu au asigurarea RCA la ei. Acest proiect a fost supus consultarii publice, incepand din ziua publicarii, conform economica.net.

Este un proiect de modificare si completare a prevederilor din cadrul Normei nr. 20/2017 referitoare la dovada incheierii asigurarii RCA in cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate. Asa informeaza institutia printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial.

Amenda RCA 2020. Mii de soferi vor scapa de amenda. Ce act NU mai trebuie prezentat politiei

Propunerile de modificare a Normei nr. 20/2017 au scopul de a veni in ajutorul asiguratului RCA. Asa se poate simplifica procedura de verificare a existentei unui contract de asigurare civila obligatorie auto valabil. Asadar, soferii vor putea prezenta agentilor de politie si varianta electronica a politei RCA. Asta se intampla conform proiectului de modificare si completare a normei, aflat in consultare publica pe site-ul ASF.

Nu va mai fi necesar ca soferii sa aiba fizic contractul de asigurare obligatorie auto doar in format original, pe suport de hartie. Valabilitatea politei RCA va putea fi verificata, de asemenea, si prin interogarea bazei de date AIDA. Aceasta a fost dezvoltata si administrata de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

Amenda RCA 2020. Contine informatii cu privire la asigurarile obligatorii de raspundere civila auto incheiate pe teritoriul Romaniei. Prin acestea se certifica existenta unui contract RCA valabil la data verificarii, adauga economica.net. Proiectul de modificare a Normei nr. 20/2017 este suspus oficial consultarii publice pentru o perioada de 10 zile.

RCA 2020. O companie mare pleaca din Romania. Ce trebuie sa afle clientii

RCA 2020. Cei de la economica.net anunta ca Brexitul a mai facut o victima. In lipsa unui acord intre Marea Britanie si Uniunea Europeana, o companie mare a anuntat ca se retrage din Romania. Firma a intrat acum doi ani pe piata de RCA din tara noastra, dar acum isi va inceta activitatea incepand cu data de 1 septembrie, anul acesta.

Cu toate acestea, instrumentarea dosarelor de dauna va continua si dupa data de 31 decembrie 2020, in conformitate cu acordul primit de la ASF, dar si cu legislatia din Romania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *