Ministerul Mediului clarifica situatia legata de noua taxa auto in Romania in 2021

Noua taxa auto in Romania 2021. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, da asigurari ca in 2021 nu va fi introdusa nicio forma de taxa auto.

Introducerea sau nu a unei noi taxe auto in Romania reprezinta un subiect intens discutat, nu putini fiind cei care au sustinut in trecutul mai mult sau mai putin indepartat ca este nevoie de o astfel de taxa.

Abia instalat in functie la sfarsitul anului trecut, Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anuntat la sfarsitul saptamanii ce tocmai s-a incheiat ca nu se pune problema introducerii unei noi taxe auto pentru anul 2021.

In acelasi timp insa, vice-presedintele UDMR a precizat ca Romania trebuie sa decida ce solutii va pune in aplicare in cele din urma pentru imbunatatirea calitatii aerului.

Asa cum stim deja, aceasta problema devine din ce in ce mai critica in tara noastra, in special in marile orase.

Conform ultimelor analize, Bucuresti a ajuns spre exemplu unul dintre cele mai poluate orase din Europa.

Noua taxa auto Romania 2021. Intrebat despre introducerea unei taxe auto in Romania, Tanczos Barna a dat asigurari ca “nu se va introduce nicio forma de taxa anul acesta”.

Mai mult decat atat, Tanczos a mai tinut sa precizeze ca in mod sigur “nu se va mai introduce niciodata taxa auto in forma in care aceasta a existat in trecut”.

Facand referire la ceea ce se intampla pe plan european la acest capitol, Tanczos a explicat ca “in Europa sunt 24 de state membre ale UE care aplica diverse forme de inhibare, de descurajare, in vederea reducerii poluarii aerului prin mijloacele de transport”.

De asemenea, sunt si trei state membre ale blocului comunitar european care nu au absolut nicio forma de taxare a poluarii.

Ministrul Mediului face precizarea ca “taxarea poluarii nu este un scop in sine, scopul statului nefiind acela al obtinerii sumelor pentru de stat nicaieri in lume, ci acela al descurajarii formelor de poluare”.

Ce masuri va lua Romania pentru imbunatatirea calitatii aerului
Noua taxa auto Romania 2021. In aceste conditii, Tanczos Barna sustine ca acum a venit momentul ca Romania sa decida ce solutii vrea sa aplice pentru imbunatatirea calitatii aerului, in special in marile centre urbane ale tarii.

In acelasi timp insa, Tanczos a mai explicat ca introducerea unei taxe auto nu reprezinta in niciun caz o solutie buna pentru tara noastra. Asadar, autoritatile de la Ministerul Mediului mai au de lucru.

Acest lucru a putut fi observat de fiecare data cand o astfel de taxa a fost introdusa, toate procesele din ultimii zece ani fiind pierdute in cele din urma de statul roman.

Drept urmare, trebuie gasite alte solutii pentru a putea fi rezolvata problema poluarii, o problema din ce in ce mai serioasa pentru marile orase ale Romaniei

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *