Moarte cumparata cu 10 lei. Dispozitivul din masina ce iti pune viata in pericol

Foarte multi soferi aleg sa foloseasca o centura de siguranta falsa, fara sa se gandeasca la faptul ca urmarile pot fi tragice in cazul unui accident.

Centura de siguranta reduce riscul accidentarii la coloana vertebrala, intrucat, la momentul impactului, te va tine nemiscat in scaunul masinii. De asemenea, prin purtarea centurii, se exclude riscul parasirii autoturismului.

Adaptorul pentru centura de siguranta sau centura de siguranta falsa este un dispozitiv special creat pentru masina, ce se introduce in locasul centurii de siguranta propriu-zise pentru a opri avertizarile acustice si luminoase emise atunci cand nu purtati centura de siguranta si va aflati la volan sau pe scaunul din dreapta al pasagerului.

Astfel de dispozitive se gasesc la orice colt de strada, dar si pe internet. La o simpla cautare, veti gasi nenumarate modele, multe la preturi ce nu depasesc 10 lei.

Zeci de soferi aleg sa insele tehnologia moderna, dar fara sa se gandeasca la faptul ca isi pun viata in pericol. Si, din pacate, nu doar pe a lor.

In 2018, doar in Capitala, politistii au dat 25 de mii de amenzi pentru astfel de situatii.

In ceea ce priveste victimele accidentelor rutiere, statisticile sunt alarmante. Din 1.900 de oameni care au murit pe sosele, intr-un singur an, jumatate dintre ei nu purtau centura de siguranta.

Conform celor mai recente modificari din Codul Rutier, toate persoanele dintr-un autovehicul care se afla in miscare sunt obligate sa poarte centura de siguranta, indiferent de locul pe care il ocupa in masina.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.