Model nou de TAF lansat de IRUM Reghin

Producătorul român de tractoare IRUM Reghin a lansat vineri, 1 octombrie, o nouă generaţie de utilaje forestiere, noul model TAF 690 S5 fiind destinat atât pieţei din România, cât şi din toată Europa şi America, informează www.agerpres.ro.

Irum, companie cu capital privat integral românesc, unde îşi desfăşoară activitatea peste 500 de oameni, este o fabrică integrată pe orizontală, ce deţine toate secţiile de producţie.

”De la o turnătorie modernă, prelucrări metalice, confecţii metalice, tratamente termice şi acoperiri metalice, până la montajul final, în cadrul fabricii noastre parcurgem toate etapele necesare pentru a produce tractoare româneşti”, se menţionează într-un comunicat de presă remis luni, 4 octombrie.

Design nou, propriu

Potrivit sursei citate, noul model TAF 690 S5 vine cu un design nou şi propriu, ”cu o cabină regândită pentru un confort cât mai bun pentru operator şi, bineînţeles, pentru siguranţă acestuia, dar şi cu multe îmbunătăţiri în zona tehnică”.

”Avem un nou motor Perkins, cu stagiu de poluare V, mai puternic cu 40% decât cel anterior, o transmisie complet nouă, cele mai performante punţi, care se regăsesc şi pe cele mai consacrate modele de utilaje din lume, linie de cardane şi cutie de distribuţie noi. Toate acestea sunt posibile datorită investiţiilor masive din ultima perioadă, făcute în zona de producţie. Peste 7.000.000 de euro au fost investiţi în retehnologizare cu utilaje de ultimă generaţie, iar prin intermediul acestora am reuşit să creştem semnificativ productivitatea şi calitatea pieselor”, au mai transmis reprezentanții IRUM.

Performanțe tehnice

Totodată, nivelul de performanţă al noului utilaj forestier este posibil datorită unei serii de parteneriate cu unii dintre cei mai mari jucători la nivel mondial din domeniul proiectării de subansamble şi prin munca a peste 30 de ingineri IRUM care au reproiectat şi testat toate componentele noi ale lui TAF 690 S5.

Potrivit reprezentanţilor companiei, consumul este asemănător cu cel al vechiului model deşi au fost îmbunătăţite considerabil performanţele utilajului.

”Utilajul a trecut cu brio toate testele făcute pe diferite standuri pentru anduranţă, atât cele de tip Dyno pentru motor, cât şi cele pentru utilaj în sine. După acestea a urmat o perioadă de testare efectivă la lucru în pădure, în mai multe zone din ţară, unde a efectuat peste 1.000 de ore, în cele mai vitrege condiţii de exploatare. Noul TAF 690 S5 a fost lansat vineri, 1 octombrie 2021, în cadrul Zilei Forestierului, eveniment organizat de ASFOR. Precomenzile se pot face începând cu luna noiembrie, iar producţia de serie va începe în ianuarie 2022”, se mai precizează în comunicat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *