Motivul incredibil pentru care tariful asigurărilor RCA a crescut după falimentul City Insurance

Falimentul City Insurance a dus la creșterea semnificativă a primelor RCA, în unele cazuri acestea dublându-se față de cele practicate anul trecut. Iată care este motivul incredibil pentru care tariful asigurărilor RCA a crescut.

Unul dintre motivele pentru care City Insurance a intrat în faliment a fost practicarea unor tarife de dumping, pentru a acapara o cotă de piață cât mai mare. Compania avea tarife cu mult mai mici decât tarifele de referință, iar asta a împiedicat-o să creeze rezervele necesare unei funcționări fără probleme. Confruntată cu obligativitatea creșterii capitalului social, City Insurance a fost pusă în situația de a abandona piața asigurărilor.

Totuși, faptul că cel mai agresiv concurent al pieței RCA a fost îndepărtat nu este motivul pentru care ceilalți asiguratori cresc tarifele RCA. Cei mai mulți fac acest lucru pentru a evita afluxul mare de asigurați proveniți de la City Insurance. Aceștia au adesea un profil de daună care i-a împiedicat să încheie asigurări la alte societăți de asigurare. Potrivit ASF, peste trei milioane de șoferi erau asigurați la compania falimentară City.

Orice societate de asigurări de pe piață va primi un aflux atât de mare de asigurați va avea o vulnerabilitate semnificativă. Prin urmare, toate companiile rămase pe piață cresc tarifele pentru că nu doresc să preia un număr mare de asigurați de la City Insurance.

Care este motivul pentru care tariful asigurărilor RCA a crescut după falimentul City Insurance

„Sunt 3 milioane de asiguraţi, aşa cum s-a vehiculat în presă. Dacă, spre exemplu, jumătate din aceşti clienţi se duc la o singură companie, evident că, oricât ar fi compania aceea de mare şi de puternică, va fi dezechilibrată. Ca urmare, toate companiile trebuie să ţină pasul cu această creştere pentru că, dacă nu ar ţine pasul, acea companie ar fi inundată de clienţii de la City şi, de aici, această stare de contagiune în ceea ce priveşte creşterea primelor”, a explicat pentru Agerpres Antonio Souvannasouck, șeful unui broker de asigurări.

Potrivit preşedintele Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), Mădălin Roşu, City Insurance practica prime de asigurare RCA mult sub tarifele de referință. În prezent, creșterile percepute în piață au adus aceste prime la nivelul tarifelor de referință. Sigur, pentru asigurații City Insurance, acest lucru înseamnă chiar și o dublare a costurilor de asigurare.

Pentru șoferii care primesc oferte de asigurare cu mult peste tariful de referință, legislația prevede un mecanism de protecție, prin încadrarea acestora în categoria asiguraților cu risc ridicat. Cei aflați în această situație pot solicita o ofertă de asigurare de la BAAR.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *