Mulți șoferi nu știu să facă corect plinul de carburant. De ce să nu forțezi după ce sare pistolul?

Mulți șoferi nu știu să facă corect plinul de carburant. După ce pistolul pompei de benzină sau motorină sare automat, ei forțează să mai bage câțiva litri, să umple rezervorul ochi, ceea ce poate fi dăunător pentru sistemul de alimentare al mașinii, dar și periculos.

Când vine vorba de alimentarea mașinii cu benzină sau motorină, există câteva obiceiuri proaste pe care ar trebui să le uitați.

Potrivit specialiștilor, cel mai dăunător și periculos este să continuați forțat umplerea rezervorului după ce pistolul pompei de carburant face „Clic!” și sare automat oprind alimentarea.

Mulți șoferi nu știu să facă corect plinul de carburant. De ce să nu forțezi după ce sare pistolul?

În primul rând, să forțezi umplerea rezervorului, după ce pistolul pompei sare, poate deteriora sistemul de alimentare al mașinii.

Mai precis, poate strica sistemul de recuperare a vaporilor de combustibil, ceea ce se traduce printr-un drum costisitor la service.

De asemenea, toate rezervoarele au supapă de prea plin și, dacă rezervorul este umplut ochi, o parte din carburant poate fi aruncat pe jos, după primele viraje, de exemplu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *