Noi reguli pentru șoferi! Limită de 60 km/h pe autostradă

În ultima perioadă, șoferii au avut parte de o mulțime de schimbări în trafic. Mai multe reguli noi au fost impuse pentru drumurile din România, pentru autoturisme și proprietarii lor și se pare că șirul nu se oprește aici. Mai nou, s-a stabilit o viteză maximă de 60 de kilometri la oră pe o autostradă din România.

Reguli noi pe autostradă

Noi reguli pentru șoferi! Limită de 60 km/h pe autostradă. Autoritățile au decis să ia această decizie după ce au început să se efectueze mai multe lucrări de reparații pe unele porțiuni de drum. Astfel, în ideea de a evita evenimentele neplăcute, s-a decis limitarea drastică a vitezei maxime.

O bună perioadă de timp, până când lucrurile revin la normal, șoferii nu mai au voie să circule cu mai mult de 60 km/hm, chiar dacă limita este mult mai mare decât această viteza. Este vorba despre Autostrada Soarelui, unde pe mai multe porțiuni de drum s-au impus restricții de circulație pentru șoferi, pentru a evita incidentele nedorite.

Mai exact, această regulă este valabilă până la finalul lunii noiembrie, cu posibilitatea de prelungire dacă lucrările nu sunt finalizate. Astfel, pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe tronsonul kilometric 31+500 de metri-36+150 de metri, traficul se desfăşoară deviat de pe sensul către Bucureşti (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1). În plus, circulația se desfășoară pe câte o singură bandă pentru fiecare direcţie, cu o limită de viteză de doar 60 de kilometri la oră.

Drumul este în lucru și viteza și neatenția i-ar putea costa mult pe șoferi. De asemenea, a fost închis şi nodul rutier de la kilometrul 35 care face accesul la şi dinspre localităţile Fundulea şi Nana, judeţul Călăraşi, pe sensul Constanţa-Capitală, tot din motive tehnice, pentru că au loc acolo reparații.

Interzis pe autostradă

Limita maximă pe autostradă este de130 km/h, cea mai mare viteză permisă la noi în țară, urmând ca aceasta să fie aprobată curând și pe drumurile expres, pentru că sunt sectoare destul de evoluate.

Este bine de știut că mersul pe autostradă este ceva mai complicat decât cel pe drumurile obișnuite. Astfel, depășirile sunt strict interzise, precum și staționarea pe banda de urgență dacă nu ai un motiv bine întemeiat. Mai mult, nu ai voie să întorci pe autostradă

Sancțiuni pentru viteză:

– la 10-20 km/h peste viteza maximă admisă, sancțiunea este de două sau trei puncte-amendă (290 sau 435 de lei), la care se adaugă două puncte de penalizare

– în cazul a 21-30 km/h peste viteza maximă admisă, se trece la patru sau cinci puncte-amendă (580 sau 725 de lei), la care se adaugă trei puncte de penalizare

Dacă ai ajuns la 31-40 km/h peste viteza maximă admisă, se dispune o sancțiune de la şase la opt puncte-amendă (de la 870 la 1.160 de lei), la care se adaugă patru puncte de penalizare.

La 41-50 km/h peste viteza maximă admisă: de la nouă la 20 puncte-amendă (de la 1.305 la 2.900 de lei), la care se adaugă şase puncte de penalizare, iar la mai mult de 50 km/h peste viteza maximă admisă, de la nouă la 20 puncte-amendă și rămâi fără permis timp de 90 de zile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *