Noua escrocherie care îi lasă pe șoferi fără bani în buzunar! Ce presupune metoda „oglinzii sparte” și cum este folosită de hoți

Șoferii trebuie să fie atenți la un nou tip de escrocherie care a început să facă ravagii prin portofelele cetățenilor. AAflă cum funcționează metoda „oglinzii sparte” și ce ar trebui să faci dacă ești victima acestei înșelătorii.

O nouă escrocherie a început să se popularizeze în rândul hoților din întreaga lume. De această dată, șoferii sunt cei vizați de acest tip de furăciune, iar casele de asigurări sunt în mare alertă. Această metodă de furt presupune spargerea oglinzii retrovizoare. Ulterior, hoțul lasă un bilet cu un număr de telefon, chipurile oferindu-se să plătească reparațiile. În primă fază, gestul pare unul bine intenționat, însă realitatea este cu totul alta. Acesta este doar primul pas dintr-un plan conceput pentru a goli contul bancar al victimei.

Casele de asigurări sunt disperate, motiv pentru care au tras un semnal de alarmă cu privire la acest tip de escrocherie. Escrocii exploatează situația vulnerabilă a șoferilor pentru a genera o serie de evenimente care culmină cu atacuri cibernetice asupra conturilor bancare. De obicei, după ce găsesc un bilet lăsat de presupusul făptuitor, șoferii urmează instrucțiunile acestuia, ceea ce duce la divulgarea informațiilor personale către escroci.

Atunci când victima sună la numărul indicat, i se va solicita să introducă un link pentru a procesa plata despăgubirii către o presupusă companie de asigurări. În acest mod, escrocii reușesc să obțină acces la dispozitivul victimei, ceea ce le permite să se infiltreze în contul bancar sau în portofelul virtual și să transfere fonduri.

Un astfel de caz a fost semnalat de presa din Argentina. Cu câteva zile în urmă, o femeie cu domiciliul în cartierul Merlo, în zona de vest a Buenos Aires, a ieșit să declare că a fost victima acestei escrocherii. Aceasta a găsit oglinda retrovizoare a mașinii sparte și o hârtie pe care scria „Sunați-mă, scuzați-mă, am asigurare, mă ocup eu de asta”. Mesajul includea un număr de telefon mobil cu o legătură care permitea escrocilor să acceseze telefonul victimei printr-un apel video simulat.

Femeia, la contactarea presupusului responsabil de pagubă, a permis involuntar escrocilor să intre în contul ei bancar. Infractorii au cerut un împrumut de 7,5 milioane de dolari și au transferat banii într-un cont Mercado Pago, lăsând victima cu un cont gol. Povestea victimei a devenit mai întâi virală printr-un audio WhatsApp, iar mărturia ei a căpătat atât de multă notorietate încât a fost contactată ulterior de un canal de televiziune, conform lapostanoticias.com.

Cum să te ferești de această escrocherie

Dacă găsiți în mașină un bilet legat de presupuse daune, nu contactați numărul furnizat sau faceți acest lucru cu atenție. Faceți fotografii deteriorării și biletului pentru a avea dovezi. Contactați propria companie de asigurări cu numerele oficiale. Evitați furnizarea de date personale, numere de cont sau informații bancare prin telefon. Nu faceți clic pe linkurile trimise prin mesaje text sau WhatsApp din surse necunoscute și nu descărcați aplicații neverificate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *