Noul camion electric Tesla circula 650 km cu 30 de minute de incarcare

In SUA a avut loc un eveniment care are potentialul de a schimba substantial piata de transporturi rutiere.

Este vorba despre lansarea noului camion electric de la Tesla. Acesta poate sa circule pentru 650 de kilometri dupa ce a fost incarcat pentru 30 de minute. Elon Musk, fondatorul Tesla, a dezvaluit in cadrul festivitatii de lansare a noului camion faptul ca acesta este proiectat pentru a parcurge aproximativ 1.500.000 de kilometri fara defectiuni, deoarece la constructia camionului se utilizeaza materiale premium.

Printre curiozitati se numara si parbrizul, pe care Elon Musk il numeste ,,parbrizul rezistent la explozii nucleare”. Deoarece in SUA camioanele nu au voie sa circule avand parbrizul crapat, geamul camionului Tesla este practic indestructibil.

Alte avantaje sunt aduse de aplicatia Tesla pentru managementul camioanelor si functiile inteligente ale pilotului automat.

Camioanele electrice Tesla sunt programate sa ruleze si in convoi pe distante lungi, fara interventia soferului. Astfel, se realizeaza reduceri semnificative ale consumului de curent electric. De asemenea, un mare avantaj pentru soferi este fatptul ca aceste camioane sunt dotate cu 4 motoare independente. Daca unul sau doua dintre acestea au probleme, soferul poate ajunge fara emotii la cel mai apropiat service, utilizand celelalte motoare.

Tesla este cel mai renumit producator de masini electrice , laudandu-se cu o fiabilitate ridicata a tuturor modelelor sale. Compania condusa de Elon Musk pare sa isi fi revenit dupa problemele financiare. Un lucru inedit este acela ca Elon Musk si-a lansat in spatiu propria masina Tesla, aceasta fiind propulsata pe orbita de catre o racheta SpaceX.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *