Noul Cod Rutier stabilește noi limite de viteză dar și sancțiuni mai mari pentru șoferii care conduc agresiv

Autoritățile vor sancțiuni mai mari pentru depășirile de viteză, dar și pentru condusul agresiv.

Conform Proiectului de Ordonanță de Urgență privind modificarea Codului Rutier (OUG 195/2002), aflat în consultare publică pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), șoferii pot rămâne fără permis pe o perioadă de 90 de zile dacă depășesc limita de viteză cu peste 50 de km/h.

Noul Cod Rutier stabilește de asemenea un nou prag de viteză, respectiv 70 km/h față de limita legală, pentru depășirea căruia se va aplica o perioadă majorată de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, respectiv 120 de zile.

Pentru depășirea vitezei cu mai mult de 70 de kilometri se atrage suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 120 de zile”, a spus Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR, citat de Agerpres.

Propunerile de modificare a legislației rutiere vin ca urmare a situării România pe ultimul loc în clasamentul european al siguranței rutiere.

Conform proiectului de lege, cresc și sancțiunile pentru neacordarea de prioritate și depășirea ilegală; astfel, cei care se fac vinovați de astfel de abateri riscă suspendarea permisului pe o perioadă de până la două luni (în acest moment perioada de suspendare este de 30 zile).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.