Noul jeep românesc Dacia Bigster poate băga în faliment mărci precum BMW sau Mercedes

In centrul mărcii Dacia va sta un nou SUV de dimensiuni compacte – de 4,6 metri lungime, construit pe aceeaşi platformă tehnică precum noile Logan, Sandero şi Renault Captur şi Clio – CMF B.

Grupul Renault a prezentat astăzi o nouă identitate vizuală pentru Dacia şi a prezentat cum va arăta strategia sa pentru marca românească.

Miza francezilor este de a veni cu maşini mai mari şi mai competitive, iar în centrul mărcii Dacia va sta un nou SUV de dimensiuni compacte – de 4,6 metri lungime, construit pe aceeaşi platformă tehnică precum noile Logan, Sandero şi Renault Captur şi Clio – CMF B.

Iar dacă Duster are acum 4,34 metri lungime, acum francezii vin cu unul cu aproape 30 cm mai lung.

„Preţul mediu la Dacia va creşte cu 30% datorită noului portofoliu. Deja am început acest lucru cu noul Sandero, va continua cu noul Spring electric şi viitorele modele”, a spus Denis le Vot CEO Dacia Lada business unit în cadrul Grupului Renault.

Mai mult, viitorul SUV Dacia va veni cu un sistem hibrid de propulsie şi va putea fi echipat cu sisteme alternative de propulsie.

Sub numele Bigster, Dacia prezintă conceptul unui model SUV de 4,6 metri lungime, robust, spaţios şi perfect adaptat pentru escapadele în aer liber. Acest SUV prefigurează soluţia propusă de Dacia pentru un vehicul de segment C accesibil la preţul unui model din segmentul inferior.

„Conceptul Dacia Bigster exprimă viitoarea evoluţie a mărcii. Este un vehicul care oferă ceea ce este esenţial, evocând spiritul de aventură şi aducând în plus o tuşă „cool”. Bigster este dovada faptului că un vehicul accesibil poate fi şi atractiv. Noi, cei de la Dacia, credem acest lucru iar dovada este conceptul prezentat azi.” (Alejandro Mesonero-Romanos, Director de Design Dacia)

Conceptul Bigster încorporează valorile de simplitate, onestitate şi autenticitate specifice mărcii Dacia, care au generat în timp în rândurile clienţilor săi sentimentul apartenenţei la o comunitate specială.

Proporţiile conceptului Dacia Bigster sunt în egală măsură contemporane şi atemporale. Liniile sale simple, lipsite de artificii estetice inutile, inspiră robusteţe.

Nu doar dimensiunile exterioare sunt generoase în cazul conceptului Dacia Bigster. Interiorul este la rândul său foarte primitor, fiind printre cele mai spaţioase din acest segment. Semnătura luminoasă în formă de Y este de acum mai amplă, accentuând aspectul robust specific modelelor SUV. Un aspect pus şi mai mult în valoare de culoarea verde închis a caroseriei.

Conceptul Bigster nu încorporează artificii de design, precum elementele cromate sau ornamentele cu aspect de aluminiu. Avem de a face cu un SUV autentic, opţiunea asumată în acest caz fiind cea a utilizării de piese din material plastic reciclat pentru toate protecţiile laterale.

Anticipând un viitor model reprezentativ al gamei Dacia, Conceptul Bigster poate fi echipat cu motorizări alternative şi hibride, asigurând astfel adaptarea permanentă atât la nevoile clienţilor, cât şi la evoluţia reglementărilor în domeniul auto.

Conceptul Bigster ilustrează spiritul Dacia – libertatea de deplasare care oferă clienţilor posibilitatea de a trăi experienţe unice, adevărate şi simple. Dacia răspunde astfel, mai mult decât oricând, nevoilor şi aspiraţiilor reale ale clienţilor săi, îmbinând oferta unei achiziţii raţionale cu designul atrăgător.

Cu ocazia prezentării de către Groupe Renault a planului său strategic Renaulution, marca Dacia şi-a dezvăluit strategia pentru următorii cinci ani. Prin crearea noului business unit Dacia-Lada, Dacia îşi va spori eficienţa şi competitivitatea şi îşi va extinde atât prezenţa pe pieţele externe cât şi gama de modele, prin abordarea segmentului C. Conceptul Bigster prefigurează deschiderea gamei Dacia către noi orizonturi.

„Dacia va continua să propună clienţilor modele fiabile, la cel mai bun preţ. Odată cu crearea noului business unit Dacia-Lada, vom exploata la maxim potenţialul platformei modulare CMF-B, vom deveni mai eficienţi şi vom creşte calitatea, competitivitatea şi atractivitatea produselor noastre. Avem aşadar toate atuurile pentru a ne dezvolta spre noi orizonturi. Conceptul Bigster este un indiciu pentru calea pe care o vom urma.”

De aproape 15 ani, Dacia propune vehicule contemporane, simple şi atrăgătoare. Bazându-se pe un know-how fără egal în acest segment, Dacia beneficiază de aportul tehnologic şi de sinergiile existente în cadrul Groupe Renault şi al Alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi.

Dacia a vândut începând din 2004 peste 7 milioane de vehicule în 44 de ţări, multe din modelele sale fiind bestseller în segmentul lor. Astfel, în Europa, Sandero este în ultimii ani cel mai vândut model către clienţii particulari în timp ce Duster este cel mai vândut SUV către aceeaşi categorie de clienţi.

Urmărind cu atenţie pulsul pieţei auto, Dacia a ştiut să propună de fiecare dată soluţia potrivită. Pentru a oferi în continuare modele adaptate nevoilor reale ale clienţilor şi pentru a face faţă noilor provocări din lumea auto, Dacia va beneficia de următoarele argumente:

• O abordare design to cost disciplinată în dezvoltarea modelelor;

• Un business unit Dacia-Lada dedicat, beneficiind de avantajele apartenenţei la un grup auto global în special prin accesul la tehnologii specifice, fapt care va maximiza sinergiile şi utilizarea de componente carry over;

• Utilizarea de către Dacia şi Lada a platformei CMF-B a Alianţei, o platformă competitivă şi foarte flexibilă, care va permite reducerea de la 4 la 1 a numărului de platforme şi de la 18 la 11 a diversităţii de caroserii;

• Unele vehicule bazate pe această platformă vor putea fi echipate cu motoare funcţionând cu surse de energie alternativă sau hibride, în conformitate cu evoluţia reglementărilor şi răspunzând aşteptărilor clienţilor;

• O gamă competitivă, extinsă şi modernizată. După lansarea noilor Logan şi Sandero precum şi a modelului Spring – automobilul de oraş 100% electric cel mai accesibil din Europa – alte 3 modele se vor alătura gamei până în 2025;

• Intrarea în segmentul C, prefigurată de Conceptul Bigster.Conceptul Dacia Bigster, un aer cool în Segmentul C.(sursa:zf.ro,promotor.ro)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *