Noul semn de circulație din cauza căruia mulți șoferi primesc amendă. Ce înseamnă, de fapt, și unde este întâlnit

A apărut un nou semn de circulație, care, cu siguranță, va da mari bătăi de cap șoferilor, chiar și celor mai experimentați. Tu îi cunoști semnificația?

Semnele de circulație sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști, înainte de a porni la drum. Este obligatoriu pentru toți participanții la trafic să știe absolut toate indicatoarele rutiere ce apar în Codul Rutier 2022.  Doar că, unele dintre acestea dau bătăi de cap șoferilor, mai ales cele care nu sunt atât de întâlnite, în drumul de zi cu zi al participanților la trafic.

 

Iată un nou semn rutier ce a fost introdus în Codul Rutier.

 

Unde a apărut acest semn și care este semnificația acestuia

 

Noul semn de circulație a apărut în Germania. Din cauza faptului că nu este atât de cunoscut, mulți dintre șoferi fac multe confuzii. Semnul este reprezentat de figurile mașină, bicicletă și motocicletă.

Dar ce înseamnă, de fapt, acest semn rutier? Semnul indică interzicerea depășirii, ceea ce înseamnă că bicicletele și mopedurile nu pot fi depășite.

Semnul de circulație a intrat în vigoare în anul 2020, când a fost făcută și modificarea Legii privind Circulația Rutieră care prevede creșterea siguranței în trafic și are ca scop motivarea șoferilor de a folosi biciclete în trafic, pentru a putea fluidiza traficul și pentru a reduce poluarea.

Semnul interzice depășirea bicicletelor și mopedurilor în trafic

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *