O băcăuancă a încercat să dea mită unui polițist examinator pentru permisul auto. Ce pedeapsă a primit

O femeie din Bacău a fost condamnată la închisoare după ce a încercat să îl mituiască pe polițistul examinator ca să treacă proba practică a examenului de permis, infromează adevărul.ro.

Tribunalul Bacău a condamnat-o în 21 martie pe o tânără la un an și 4 luni de închisoare cu suspendarea executării pentru dare de mită, în urma încheierii unui acord de recunoaștere a vinovăției cu Parchetul. Decizia instanței nu este definitivă.

Femeia a intrat în colimatorul ofițerilor anticorupție în urma unui denunț depus pe 8.12.2022 de către un polițist examinator de la Serviciul Comunitar Permise și Înmatriculare a Vehiculelor Bacău. Omul legii a relatat că a găsit în dosarul unei candidate un plic cu o sumă neprecizată de bani.

 

„Întrucât nu era foarte sigură pe abilităţile sale, în sensul că se cam încurca la parcări şi auzind de pe la diverşi oameni de prin sat (în special când mergea la magazin) că se pot da sume de bani pentru a promova proba practică, în data de 7.12.2022 a împrumutat de la numita … suma de 200 euro”, se menționează în rechitoriu.

În ziua susţinerii probei practice a fost anunţată că urmează să dea proba practică. La un moment dat a rămas singură în maşină în aşteptarea poliţistului examinator și a pus suma de 200 euro în dosarul personal, pe care i l-a înmânat acestuia.

În momentul în care polițistul a deschis dosarul spre verificare şi a văzut suma de bani, a sunat la superiori, după care a întrebat-o ce este cu suma de bani, iar tânăra i-a spus că banii erau pentru examinator pentru a trece cu vederea anumite greşeli în timpul susţinerii probei practice.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *