O benzinărie a afişat preţuri pentru 710 ml de combustibil, în loc de un litru

O benzinărie din Rusia şi-a propus să atragă mai mulţi clienţi printr-un şiretlic ruşinos, afişând pe panou preţuri per 710 ml de carburant în locul unui litru, aşa cum o fac majoritatea absolută de comercianţi de produse petroliere. Astfel, benzina şi motorina comercializată acolo pare a fi cu câteva ruble mai accesibilă în raport cu concurenţii, dar în esenţă, per litru, clienţii achită simţitor mai mult la pompă.

Cazul a fost surprins în oraşul Iujno-Sahalinsk din Rusia. Cum putem vedea în imagini, panoul benzinăriei indică un preţ de 47.90 ruble (circa 0.54 euro) pentru benzina cu cifra octanică 95, pe când un litru costă de cele mai multe ori peste 50 ruble. Un simplu calcul atestă, însă, că litrul de benzină la această staţie de alimentare ajunge să coste 67.46 ruble (circa 0.76 euro).
Culmea este că panoul benzinăriei nu specifică că preţul este indicat pentru cantitatea de 710 ml şi nu per un litru, această informaţie fiind furnizată clientului abia la pompă sau la case.

Presa locală a solicitat clarificări de la reprezentanţii benzinăriei pe marginea acestui caz. La rândul lor, angajaţii benzinăriei susţin că informaţiile sunt afişate în locuri accesibile pentru a informa clienţii, sugerând că trucul de marketing nu este menit să păcălească cumpărătorii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *