O bunică din Bacău, spaima şoselelor! Cu ce viteză a fost prinsă de poliţiştii care i-au ridicat permisul imediat

O femeie în vârstă de 78 de ani, din Bacău, a fost prinsă conducând cu o viteză uimitoare în localitate. Polițiștii au lăsat-o fără permis și i-au aplicat o amendă pe măsură.

În cursul zilei de vineri, o bătrână a fost prinsă de polițiști în timp ce conducea cu viteză.

Femeia de 78 de ani, a fost depistată de aparatul radar în timp ce conducea cu viteza de 118 km/h în localitatea Gheorghe Doja, pe DN 12A.

Pentru isprava sa a fost amendată cu 3.300 de lei.

Mai mult decât atât, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, notează observatornews.ro.

Cum poate fi recuperat permisul suspendat pentru viteză în 2024. Situațiile în care șoferii trebuie să dea examen

De la începutul anului 2024, o serie de actualizări ale Codului Rutier au intrat în vigoare, punându-se accent pe aplicarea unor sancțiuni mai severe pentru șoferii care încalcă limitele de viteză.

Respectarea riguroasă a acestor limite este acum esențială, iar gradul sancțiunilor este determinat de gradul de depășire a limitelor de viteză.

Pentru șoferii care au fost sancționați cu suspendarea permisului din cauza depășirii limitei de viteză, există acum posibilitatea de a-și redobândi dreptul de conducere mai rapid, dar numai în anumite circumstanțe.

După expirarea perioadei pentru care permisul a fost suspendat, aceștia pot solicita reluarea dreptului de conducere.

Totuși, pentru a redobândi permisul, acești șoferi trebuie să treacă și printr-un examen teoretic în următoarele situații:

  • permisul a fost suspendat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice;
  • nu a acordat prioritate, a efectuat o depășire neregulamentară sau a trecut pe roșu și a provocat un accident de circulație;
  • a fost dispusă suspendarea permisului pentru o perioadă de 180 de zile, fapta fiind considerată infracțiune.

Mai mult decât atât, persoanele care vor să recupereze mai repede permisul, au posibilitatea de a susține, la cerere, examenul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *