O frumoasa vâlceancă,cea mai tânără șoferiță de TIR din Europa! La doar 30 de ani, stăpânește un mastodont de 40 de tone

Deși pare a fi un domeniu dominat de bărbați, in sectorul transporturilor au apărut de câțiva ani și surprizele plăcute, prin prezența unor femei la volanul unor mastodonți care străbat Europa. Un asemenea exemplu avem și noi la Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre tânăra de 30 de ani, Mirela, care, de 4 ani de zile, a ales meseria de șoferiță de tir și este foarte mândră de alegerea făcută.

Mirela străbate Europa în lung şi-n la la volanul unui mastodont de 40 de tone, care transportă alimente și pare că nu se mai satură să privească lumea de la înălțimea scaunului de șofer de tir.
Tânăra vâlceancă este absolventa de studii liceale si vorbeste cateva limbi straine: germana, italiană și engleză. După terminarea liceului a încercat câteva joburi, până când și-a găsit adevărata menire.

Mirela ar fi vrut să lucreze acasă, la Vâlcea, însă dezamăgită de salariile mici, care nu i-ar fi permis să-și clădească un viitor sigur, a ales această meserie riscantă, dar palpitantă, în același timp.

Mirela ne-a povestit că la început i-a fost foarte greu, însă acum nu și-ar mai putea concepe viața fără tirul ei. ”Nu a fost ușor, însă, în timp, cu răbdare, am prins experiență. Îmi place foarte mult ceea ce fac. Oboseala este cel mai mare dușman și încerc să mă odihnesc cât pot de mult înainte de a pleca în curse.

Mulți se uită ciudat la mine când le spun ce meserie am, însă m-am obișnuit. Iubesc ceea ce fac și asta este cel mai important lucru”, ne-a spus Mirela.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.