O noua restrictie a fost introdusa. Milioane de romani, afectati!

Raed Arafat și Alexandru Rafila au anunțat care vor fi restricțiile impuse, după ce varianta Omicron a ajuns și în România.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a vorbit despre restricțiile care vor fi impuse după ce au fost confirmate primele cazuri de infectare cu varianta Omicron în România.

Alexandru Rafila: „Persoanele nevaccinate intră în carantină când vin în ţară”

„Persoanele nevaccinate sau care n-au trecut prin boală urmează sa fie carantinare timp de 10 zile. Dacă persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală nu prezintă test PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătorie, vor intra in carantina timp de 14 zile”, a transmis Alexandru Rafila.

Pentru a limita răspândirea variantei Omicron, persoanele care vin din afara Uniunii Europene în România sunt nevoite să prezinte un test PCR efectual cu cel mult 48 de ore înainte. De asemenea, persoanele care nu sunt vaccinate vor sta în carantină timp de 10 zile.

Raed Arafat: „Cine intră în ţară trebuie să completeze formularul de localizare”

Formularul de localizare a pasagerilor trebuie să fie completat de toate persoanele care intră în România.

„Formularul de localizare a pasagerului sau PLF, este dejaimplementat în foarte multe ţări, mai ales la intrarea în aeroporturi şi unde, persaoanele care călătoresc trebuie să îl completeze înainte să călătorească, să îl aibă şi să îl prezinte la graniţă pentru a putea identifica persoana unde este, dacă există o problemă de contact, să poată imediat să fie localizată persoana respectivă şi contactată. Acest formular urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie şi se va elabora şi o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare pentru a pregăti oamenii pentru folosirea acestui formular”, a declarat Raed Arafat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *