O șoferiță româncă de camion din Spania și-a deschis împreună cu soțul propria firmă de transport: „Suntem atât de fericiți!”

Adriana Oltean, o șoferiță de TIR de naționalitate română, în vârstă de 29 de ani, stabilită în Spania, și-a văzut visul cu ochii. Recent ea are împreună cu soțul său propria firmă de transport și propriul „mastodont” cu care cutreieră drumurile din Europa.

Potrivit Foro Transporte Profesional, Adriana a fost pasionată de mică de mașini și de condusul lor, deoarece spre deosebire de celelalte fetițe de vârsta ei, „regatul păpușilor”a fost pentru ea atelierul tatălui său de profesie mecanic auto.

Copilărie cu multe mașini și drumuri prăfuite

Născută în satul Reteag, aparținând de comuna Petru Rareș din județul Bistrița-Năsăud, Adriana și-a amintit fragmente din copilăria în care era înconjurată de mașini și în care îi plăcea să se așeze la volan făcându-se că șofează.

„Practic am crescut în atelierul tatălui meu. În copilărie eram pasionată de mașini, eram mereu înconjurată de ele. Eram mică și pe drumurile alea prăfuite de la țară, tatăl meu m-a luat în brațe, la volan… Am fost atât de fericită”, a recunoscut Adriana.

Imediat cum a împlinit vârsta de 18 ani a obținut fără nicio problemă licența, categoria B, din prima încercare. „Am învățat teoria și totul de la o vârstă foarte fragedă. Iar când am împlinit 18 ani, am luat examenul direct și l-am promovat” a spus ea.

Tot la 18 ani a ajuns în orașul Bistrița, unde a lucrat la o fabrică de fire, cabluri și sisteme de cablare a companiei germane Leoni. A lucrat acolo timp de patru ani. De acolo, a schimbat „linia de fabricație” cu volanul gigantului TIR imediat după ce s-a căsătorit la vârsta de 21 de ani.

„Eram deja căsătorită și mergeam cu soțul meu și am văzut o reclamă la o școală profesională de șoferi. I-am spus hai să intrăm și să întrebăm” și-a amintit Adriana momentul care i-a schimbat radical viața.

Personalul de acolo, când i-au văzut, le-au spus că dacă se înscriu în acea zi, le vor da și o reducere și îi vor înscrie în grupul care s-a format chiar atunci. Așa că s-au înscris și au luat amândoi examenul de șofer profesionist.

O șoferiță româncă de camion din Spania și-a deschis împreună cu soțul propria firmă de transport: „Suntem atât de fericiți!”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *