Orașul unde oamenii se plâng că mașinile lor iau foc din senin la -40 de grade Celsius

Câțiva proprietari a SUV-urilor chineze Haval F7x, locuitori ai Siberiei, s-au plând că mașinile lor au fost cuprinse de flăcări din senin. Aceștia și-au parcat în mod obișnuit seara mașinile în curte, iar dimineața au găsit vehiculele arse. Pe forumurile șoferilor de Haval, mai mulți internauți au indicat că incendiile au acut loc în timpul funcționării sistemului autorun.

Primul despre această problemă a scris un bărbat din Khanta-Mansiysk, Haval-ul căruia a ars în data de 25 decembrie. SUV-ul a fost cumpărat cu puțin timp în urmă, proprietarul reușind să parcurgă cu acesta doar 5.000 de kilometri. Potrivit acestuia, în ziua incidentului au fost înregistrate temperaturi de la -30 până la -40 de grade, iar autorun-ul motorului a fost setat la o temperatură de -21 de grade, astfel încât motorul a pornit de câteva ori.

Mașina arseră aproape în întregime, în momentul în care aceasta a fost observată de un angajat al Serviviului de Salvatori, care a stins focul cu un stingător de incendiu li zăpadă. După care a pornit și alarma aftermarket ”StarLine A93”, instalată de dealerul oficial.

A doua zi, în Nijnevartovsk a avut loc un caz similar. Un Haval cumpărat de un bărbat aproximativ un an în urmă, a luat foc în parcarea în care se afla, din motive necunoscute. Potrivit proprietarului, acesta este al doilea Haval, care a ars în orașul său, primul incendiu declanșându-se la fel din cauza funcției autorun.

Al treilea incendiu spontan a avut loc în Nefteyugansk în aceeași noapte. Masina absolut nouă, care nu avea nici măcar numere de înmatriculare a fost cuprinsă de flăcări la posterior. Alte două incendii a modelelor F7X au fost raportate în orașul Surgut.

Specialiștii presupun că, toate mașinile incendiate au echipate cu aceeași alarmă aftermarket, chiar dacă sub suspiciune este și sistemul de alimentare cu combustibil, care ar putea ceda în fața înghețurilor din Siberia.

Acum, proprietarii vehiculelor arse discută posibilitatea de a depune un proces colectiv în judecată, contra producătorului chinez, care nu a reacționat încă în niciun fel asupra cazurilor de incendiere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.