Parcare de 10 minute – 50 de euro. Experimentul olandez care încurajează mersul pe jos

Cea mai scumpă parcare – 10 minute 50 de euro. Un important oraș olandez a pus la punct un experiment care place mult localnicilor dar nu e foarte agreat de turiști. Soluția găsită de edili: un tarif, indiferent că parchezi pentru 10 minute sau pentru toată ziua. Autoritățile vor să încurajeze mersul pe jos și să scape de haosul din zonele aglomerate.

Cea mai scumpă parcare

Este vorba de orașul Haga. Astfel, în centrul orașului sau în Scheveningen, plaja cea mai faimoasă a olandezilor, parcarea costă acum 50 de euro. Fie că parchezi zece minute sau o zi întreagă, plătești întotdeauna tariful fix zilnic.

Intenția autorităților locale este aceea de lăsa loc pe stradă pentru locuitorii care doresc să-și parcheze mașinile în fața casei. Ca în orice loc de pe litoral, parcarea este adesea haotică în Scheveningen. Mai ales în zilele însorite, uneori este o luptă pentru locurile de parcare limitate.

Și centrul orașului Haga este adesea plin. „Nu poți parca niciodată, trebuie să aștepți ca cineva să plece ”, spune Marieke de Jong de la asociația de rezidenți Het Oude Centrum. Primăria a luat deja mai multe măsuri. În zilele însorite, controlorii de trafic au încercat să stopeze dezordinea din Scheveningen. Tariful orar pentru parcarea acolo a crescut de la 3,50 euro la 10 euro. Ba chiar au ridicat mașinile parcate ilegal.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *