Parlamentarii votează pentru creșterea limitelor de viteză

Parlamentarii votează pentru creșterea limitelor de viteză după ce un proiect de lege care prevede acest lucru a fost depus la Senat.

Un proiect de lege depus la Senat de parlamentari USR prevede creșterea limitelor de viteză pentru o categorie de drumuri care nu există încă: drumurile expres. Potrivit proiectului, viteza maximă va fi ridicată de la 100 km/h la 120 km/h. O discuție anterioară care prevedea creșterea limitei de viteză pe autostrăzi de la 130 km/h la 140 km/h nu a mai apărut în textul proiectului de lege. Asta nu înseamnă că nu poate ajunge în textul final, în urma amendamentelor.

Prin acest proiect, a fost definit drumul expres ca fiind un „drum național rapid, semnalizat special, rezervat exclusiv circulației autovehiculelor, cu sau fără remorci, care nu servește proprietății riverane, prevăzut cu două căi unidirecționale, separat printr-o zonă mediană sau, în mod excepțional, prin alte modalități, cu excepția unor locuri speciale sau cu caracter temporar, având cel puțin două benzi de circulație și acostament pe sens”.

Parlamentarii votează pentru creșterea limitelor de viteză. Care sunt noile limite de viteză

Drumul expres va fi accesibil, conform propunerii, numai prin noduri sau intersecții reglementate, iar oprirea și staționarea pe partea carosabilă a acestor drumuri vor fi interzise. Totodată, propunerea legislativă stabilește și limita maximă de viteză ce trebuie respectată atunci când se va circula pe drumurile expres. Aceasta va fi de 120 km/h.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *