Pățania unui bărbat din Iași după ce a cumpărat o baterie auto greșită: Magazinul îi cere daune uriașe

Un bărbat din Iaşi, care, din greșeală, a achiziționat o baterie auto nepotrivită pentru maşina sa, a fost dat în judecată de către vânzător. De asemenea, magazinul îi cere clientului suma de 10.000 de euro sub formă de despăgubiri.

În luna noiembrie a anului trecut, bărbatul s-a deplasat către un magazin de piese auto din Iaşi cu scopul de a achiziționa o baterie nouă pentru maşina sa.

În urma conversației pe care a avut-o cu vânzătorul, ieșeanul a cumpărat o baterie în valoare de 262 de lei, preţul fiind valabil doar în situaţia în care cumpărătorul dădea la schimb o baterie uzată.

Bărbatul a mers la maşina pe care o parcase în faţa magazinului, a scos vechea baterie şi i-a predat-o vânzătorului. În momentul în care s-a întors să monteze noul acumulator, ieșeanul a constatat că acesta nu se potrivea cu sistemul de prindere al maşinii.

Constatând cele întâmplate, clientul s-a întors la magazin şi a solicitat un alt acumulator, doar că vânzătorul l-a informat că acumulatorii nu pot fi înapoiaţi.

Mai mult, acesta i-a recomandat să meargă cu bateria la un service auto.

Magazinul cere despăgubiri morale şi financiare în valoare de 10.000 de euro

Imediat după incident, bărbatul a reclamat situaţia la Protecţia Consumatorilor, iar magazinul a fost sancţionat pentru practici comerciale abuzive, transmit jurnaliștii de la  ziaruldeiasi.ro.

Vânzătorul a contestat sancţiunea în instanţă, reprezentanţii companiei susținând că bateria nu a putut fi returnată din cauza faptului că prezenta urme de montaj.

 

Mai mult, comerciantul a solicitat, pe lângă anularea procesului-verbal, despăgubiri morale şi financiare în valoare de 10.000 de euro. Pentru că niciun reprezentant al companiei nu s-a prezentat în instanţă, judecătorii au hotărât să respingă solicitare, însă mai apoi, firma a atacat sentinţa cu apel, procesul urmând să fie judecat la Tribunalul Iaşi.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *