PATRON: “Nu gasesc soferi romani. SOFER: “Nu vreau sa lucrez in tara, ma obliga sa pun magnetul!”

În România încă se caută la greu angajați pentru posturile de șofer pe tir. Aceștia au însă parte de salarii pe măsură, dar și de o muncă obositoare, pe lângă faptul că ești nevoit să conduci multe ore în șir. În alte țări din Europa salariul este însă mult mai mare.

Munca de șofer pe tir în România poate fi obositoare, însă salariul este unul decent. Mai multe statistici publicate de platformele cu anunțuri de angajare arată că salariul unui șofer pe tir poate porni de la cel puțin 1500-1900 de lei net. Prin numeroasele oferte de angajare se poate găsi un salariu de pornire și de la 2.500 de lei net. Acesta crește în funcție de cursele pe care șoferul este nevoit să le facă.

Așadar, venitul lunar al unui șofer pe tir poate ajunge și la 3.800-4.000 de lei. Cele mai mari salarii pot trece și de 7.000 de lei. Asta înseamnă că acesta poate ajunge la un salariu de 1.500 de euro pe lună. Salariile sunt de asemenea orientative, depinde foarte mult de anunțurile publicate pe site-uri.

Șoferilor li se pot adăuga și alte beneficii, precum bonuri valorice sau combustibil. La bonusuri se pot încadra și cazările, totul deoarece unii patroni asigură și plata pentru nopțile petrecute în afara țării. Șoferii de tir-uri care fac curse externe pot incasa un venit lunar de peste 1.500 de euro, potrivit unei analize de pe libertatea.ro. Aceștia au de parcurs distanțe foarte mai și încărcături grele.

De exemplu, în Germania, un șofer de tir primește lunar între 2.200 și 2.500 de euro. În România asta ar însemna undeva la 10.000-12.000 de lei, dacă ne referim la același nivel de plată.

În Olanda un șofer pe tir poate lua în mână până la 2.300 de euro net, respectiv aproape 11.000 de lei. În Italia și Spania salariul unui șofer de tir este de 2.000 și 2.300 de euro net/lună.Țara unde un salariu poate fi mai mic de 2.000 de euro este Austria. Amintim că aceste sume pot varia în funcție de traseul care trebuie parcurs.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.