Persoanele care cumpără mașini vor trebui să primească de la vânzători un document RAR cu numărul de kilometri

Un proiect ce va ajunge la votul decisiv din Parlament, cel al deputaților, având propunere de adoptare, stabilește că Registrul Auto Român (RAR) va trebui să înființeze și gestioneze un registru electronic al istoricului vehiculelor rutiere înmatriculate în România. Apoi, în cazul înstrăinării unei mașini mici, vânzătorul va trebui să transmită cumpărătorului un certificat obținut de la RAR, în care vor fi trecute o serie de informații despre mașină, preluate din registrul amintit, inclusiv numărul de kilometri sau implicarea ei în accidente grave.

După cum apare în proiectul de lege, căruia deputații i-au adus mai multe amendamente, toate valorile indicate de odometrele mașinilor din țara noastră, dar și alte informații ce le vizează, se vor regăsi într-un registru electronic ce trebuie înființat și gestionat de RAR, potrivit avocatnet.ro.

Datele vor fi preluate de RAR de la stațiile autorizate pentru efectuarea inspecției tehnice periodice și de la service-uri, atunci când mașinile ajung acolo pentru verificări, reparații sau întreținere.

În baza informațiilor din acest registru, RAR va elibera, la cerere și contra cost, deținătorilor de autovehicule destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducătorului, cel mult opt locuri pe scaune, respectiv autoturisme, un certificat denumit RAR Auto-Pass.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *