Poliţele RCA, obligatorii şi pentru trotinetele electrice. La ce preţ ar putea ajunge acestea

Cel mai probabil, de anul viitor, poliţele de Răspundere Civilă Auto pentru trotinetele electrice vor deveni obligatorii.

Inclusiv companiile care închiriază trotinete vor trebui să aibă astfel de asigurări.

Toți utilizatorii de trotinete electrice vor fi obligați să dețină poliţe RCA, cel mai probabil de anul viitor. Aceasta este modalitatea prin care România se aliniază unei Directive Europene.

 

Datorită RCA-ului, cei care se aleg cu pagube din vina unui șofer de trotinetă, vor fi despăgubiți.

În cazul în care trotineta este închiriată, responsabilitatea încheierii asigurării va fi a firmei care oferă serviciul de închiriere.

 

La nivelul autorităților din România se lucrează deja la un draft de act normativ care urmează să preia prevederile Directivei. Astfel, cel târziu de la începutul lui 2024, RCA va deveni obligatoriu pentru toate trotinetele electrice.

Pe piață există în acest moment mai multe oferte de asigurări de răspundere pentru cei care conduc trotinete electrice.

 

Aceste produse acoperă pagubele provocate terților, atât daune materiale cât și vătămări corporale. Mai mult de atât, asigurările disponibile în prezent pe piață acoperă și eventualele cheltuieli juridice ale asiguratului sau ale terțului păgubit, după caz.

 

Limita este în general la 1000 de euro, iar prețul de asigurare este undeva în jurul a 30-40 de euro pentru o trotinetă, conform economica.net.

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *