Poliția Română: Au fost trimise amenzi false șoferilor

Poliția Română avertizează asupra unei noi înșelăciuni. Mai mulți șoferi români au primit e-mail-uri prin care au fost informați că au fost sancționați pentru depășirea vitezei legale. Șoferilor li s-a cerut să plătească amenda online.

„Acest e-mail nu este emis de Poliția Română! Este doar un nou tip de înșelăciune! Nu dați curs unor astfel de solicitări și verificați orice foarte bine, înainte de a introduce online datele bancare!”, au scris reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București pe pagina oficială de Facebook .

Poliția Română atrage atenția că este vorba de o înșelătorie și avertizează românii să nu dea curs unor astfel de solicitări.

De asemenea, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunță că un val de mesaje false este transmis prin e-mail în numele instituției, de pe o adresă ce nu aparține ANAF.

„E-mail-uri false în numele ANAF! Nu deschideți emailurile provenite de la info@anaf.ro!”, avertizează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Mesajele false utilizează denumirea, precum și coordonatele instituției (număr telefon, adresa poștală). ANAF precizează însă că nu are deschisă adresa respectivă de e-mail.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.