Pompierii români plecați în Grecia vor fi cazați gratuit în Thassos în vara anului 2022. „Le oferim ospitalitatea pentru efortul pe care-l fac de a stinge incendiile din pădurile noastre”

Pompierii români plecați în Grecia vor fi cazați gratuit în locații turistice din insula Thassos în vara anului 2022, au anunțat autoritățile elene.

Municipalitatea Thassos, în cooperare cu Asociația Hoteliers Thassos și Federația Camerelor, oferă pompierilor români care ajută la stingerea incendiilor forestiere din statul elen, cazare gratuită în vara anului următor, conform Thassos.gr Municipality of Thassos.

Organizația ospitalității va avea loc în cooperare cu Șeful EOT în România dl. Georgios Stafylakis și consulatul României la Salonic.
Despre primarul din Thassos, dl. Eleftherios Kyriakidis a spus:
”Mulțumesc întregului departament de pompieri și tuturor pompierilor pentru eforturile continue și de mai multe zile, pe de o parte, de a adresa incendiile și, pe de altă parte, pentru protejarea zonelor sensibile de la evenimentul tineret.Multumim in mod special fortelor din alte tari care ajuta si de aceea incercam sa contribuim”.

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis sâmbătă, 7 august, că pompierii români care au pelcat în Grecia să ajute autoritățile elene în lupta cu incendiile au ajuns la destinație.

Ofițerii responsabili de coordonarea modulului de intervenție din România au intrat în legătură cu omologii lor eleni în vederea stabilirii locației și a modului de organizare a pompierilor români care vor acționa alături de celelalte module internaționale sosite în ajutor, în scopul limitării răspândirii incendiilor de vegetație care au pus stăpânire pe teritoriul grecesc”, au transmis reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *