Povestea unui șofer plecat in ultima sa cursă

Intr-o dimineață Elena s-a trezit, a auzit pe cineva intrând în casă și spre surprinderea ei, şi-a văzut soțul. Nu se aştepta deloc azi pentru că ştia că e departe în străinătate unde lucrează ca şofer de camion şi azi sigur este în cursă. De asemenea, pentru că s-au certat încă o dată…

-„Unde sunt lucrurile tale?” a întrebat Elena.

-„Nu le-am luat, am venit doar să vorbesc cu tine” A fost surprinsă pentru că s-au mai certat şi nu au putut vorbi câteva zile.

-” Despre ce vrei să vorbeşti cu mine?”

A-m venit să-ți spun că deşi am avut multe diferențe, te iubesc şi în toate aceste zile ne-am enervat, am vrut să te sun de o mie de ori dar mândria mea a fost mai puternică şi nu m-a lăsat s-o fac. Vreau să mă ierți! Elena s-a schimbat imediat şi a dat din mână în tăcere:

-„Vreau şi eu să ştii că te iubesc atât de mult, dar îmi las furia şi mândria să fie prioritatea mea”. Tot spunea

-„Tu şi copii noştri sunteți cele mai importante valori şi realizări pe care le am”

Ea cu încăpățânare nu l-a ascultat. A sărutat-o în tăcere pe frunte, în linişte, i-a spus

-” Amintiți-vă! Nu contează ce se întâmplă, voi fi mereu cu tine. Sunt la duş acum pentru că trebuie să merg din nou, dar de data asta cursa va fi foarte lungă”.

Când sunetul apei a venit din suflet, a sunat telefonul. „Bună dimineața, o caut pe doamna Elena”

-” Da, vorbiți cu ea, cu ce vă pot ajuta?”

„Doamna Elena, te sun să-ți spun că soțul tău a avut un accident şi a fost ucis -„Imi pare rău, este o greşeală, soțul meu este acasă, acum la duş”.

-” Doamnă, ne pare rău pentru durerea dumneavoastră, dar nu există greşeli, chiar este sotul dvs.”

Elena a strigat tare în telefon: ” Trebuie să fi greşit numărul şi să nu mai suni aici! A fugit în tăcere la baie, pereții de la duş erau uscați, alerga prin toată casa, îl căuta în fiecare cameră, dar el nu era nicăieri şi dintr-o dată sufletul ei s-a umplut de linişte perfidă şi răcoarea i-a străbătut prin tot corpul şi inimă, şi-a dat seama că el nu s-a întors, ci a venit doar săşi ia rămas bun de la ea.

Niciodată să nu-ți părăseşti casa supărat pe cineva drag, poate fi ultima dată când vezi pe cineva drag îmbrățişându-te şi iubindu-te, ca şi cum ar fi ultima dată!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.