Premieră în lumea auto: Apare taxa pe kilometraj! Noile condiţii în care va fi aplicată

Taxa pe kilometraj este un nou sistem de impozitare considerat mai echitabil.

Departamentul de Transport din California a anunțat lansarea unui proiect pilot pentru a testa tranziția de la taxele pe combustibil la o taxă pe kilometraj parcurs. Acest nou sistem de impozitare este considerat mai echitabil.

În prezent, cele 1,2 milioane de vehicule electrice înregistrate în stat nu contribuie la taxele necesare pentru repararea drumurilor, în timp ce proprietarii de vehicule pe benzină sau motorină plătesc anual aproximativ 300 de dolari în taxe pe combustibil.

Noul sistem propus prevede o taxă de 3 cenți pe kilometru parcurs. Șoferii care vor participa la proiectul pilot vor avea mai multe opțiuni pentru a raporta kilometrajul: pot instala un dispozitiv în mașină care urmărește automat distanța parcursă sau pot trimite fotografii cu contorul de parcurs înainte și după fiecare călătorie.

Participanții la acest proiect vor primi recompense de până la 400 de dolari. Scopul proiectului este de a evalua fezabilitatea și echitatea taxei pe kilometraj în comparație cu actualul sistem de taxare pe combustibil, având în vedere creșterea numărului de vehicule electrice care nu contribuie la întreținerea infrastructurii rutiere prin taxele pe combustibil, scrie Profit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *