Președintele Toyota avertizează: mașinile electrice pot duce industria auto în colaps

Akio Toyoda, președintele Toyota, și-a exprimat opinia în privința exploziei pieței de mașini electrice, subliniind riscurile care pot apărea.

Mașinile electrice câștigă pe zi ce trece din ce în ce mai mult teren în tabloul general al pieței de mașini noi. Această creștere accelerată are loc, în parte, și din cauza restricțiilor pe care guvernele le impun în privința normelor de emisii.

Președintele Toyota, Akio Toyoda, și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește explozia pieței de mașini electrice: tranziția forțată la mașini electrice poate însemna, în cazul Japoniei de exemplu, între 135 și 358 de miliarde de dolari. Mai mult, asta s-ar putea răsfrânge și în privința locurilor de muncă — sau, mai degrabă, prin dispariția a milioane de locuri de muncă, spune Toyoda.

„Când politicienii spun «Hai să scăpăm de mașinile pe benzină!», ei înțeleg ce înseamnă asta?’ s-a întrebat retoric Toyoda într-o conferință susținută recent în Japonia. Președintele Toyota a spus că dacă Japonia forțează interzicerea motorizărilor convenționale, „modelul de business actual al industriei auto va colapsa’.

Mai mult, Toyota spune că mașinile electrice sunt acum supraestimate, chiar și în privința emisiilor — sau, mai degrabă, lipsei de emisii pe care acestea le promit. „Cu cât construim mai multe mașini electrice, cu atât cresc mai tare emisiile’, a spus Toyoda, amintind că energia electrică este, în prezent, obținută în primul rând prin arderea cărbunelui.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.